Ege TV’de yayınlanan Sinan Koyuncu ile Söz Meclisten Dışarı programına katılan Buca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ercan Geçgel, son dönemdeki yerel gelişmeleri ve Buca’nın sorunlarını gündeme taşıdı. Geçgel, özellikle Buca İlçe Kongresi’ni değerlendirerek yeni ilçe başkanına başarı dileklerini iletti. Ayrıca, İzmir’deki önemli siyasetçi Hamza Dağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki kaybının, sadece AK Parti’nin değil, İzmir’in de kaybı olduğunu vurguladı. Buca’nın sorunlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Geçgel, ilçedeki çeşitli projelerin eksikliklerine dikkat çekti.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Buca ilçe kongresi ile ilgili konuşan Ercan Geçgel, “Kongre ile seçilen yeni ilçe başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyoruz. Bizim için esas olan genel merkezimizin göstermiş olduğu adaydır. Cihangir Sağır ve ekibine başarılar diliyorum. Şölen havasında bir kongre geçti. Hayırlı olur inşallah” dedi.
Tüzüğün önemine dikkat çeken Geçgel, “Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) dünyadaki en büyük oluşumlarda biridir. 22 yıllık iktidarın ve parti içi tüzüğün vermiş olduğu kararlar vardır. Partiden temel uyulması gereken şey tüzüktür. Bizim de buna uymak boynumuzun borcudur. En ufak bir tartışma yaşanmadan çok güzel geçti bu mutluluk verici” diye konuştu.
Hamza Dağ’ın kaybetmesi İzmir’in kaybı
Hamza Dağ’ın seçilmemesinin İzmir’in kaybı olduğunu vurgulayan Ercan Geçgel, “Şu an yapılan hizmetlere baktığımızda her şey çok eksik. Eğer Hamza Dağ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmiş olsaydı İzmir’in her tarafı şantiye alanı olurdu. Verdiği vaatleri yerine getiren bir siyasetçi. 25 yıldır tanıdığım, sözüne ve projelerine güvendiğim bir siyasetçi. Hamza Dağ’ın seçilmemesini AK Parti’nin kaybı olarak değil İzmir’in kaybı olarak düşünüyorum. Yaşadığımız şehrin şehr-i eminlerin elinde olması lazım” ifadelerini kullandı.
Eski tren yolu mezbelelik
Buca’nın sorunlarına değinen Geçgel, “Görkem Duman ve ekibi uygulamada yoklar. Buca’nın nüfusu resmi olarak 523 bin. Gayri resmi olarak 600 binin üzerinde bir nüfusa sahip. Öğrencilerin ve gençlerin yoğunlukta olduğu bir ilçe. Trafikle ilgili gerçekten çok ciddi sıkıntılar var. Eski tarihi yolu 5-18 treni meşhurdur ve bunun üzerine kitaplar yazılmıştır. O tren yolunun şu anki halini görün adeta mezbelelik. Bizim yönetimimiz belediye başkanı olsaydı asla böyle bir şeye müsaade etmezdik. Nostaljik de olsa orada bir tramvay olurdu. Ufakta olsa şehrin yükünü alırdı. Şu an orada yapılan işlem çok yanlış. Bana göre bu tür projeler Buca’ya ihanettir. Buca Pazar yeri, Demokrasi Meydanı’nın yanında bulunan yer. 5-10 tane kolon dikilmiş. Hiçbir özelliği yok. Pazarcı esnafına zulüm. Biz gelseydik ilk işimiz orayı yıkmak olacaktı. Orası daha güzel bir şekilde projelendirilip gençlik merkezi, spor salonu, katlı otopark gibi değerlendirilebilirdi” açıklamasında bulundu.
Şirinyer Parkı kötü halde
Şirinyer Parkı hakkında da konuşan Ercan Geçgel, “Şirinyer Parkı Buca’nın kalbi. Orada kaldırım sorunu var. İşgal sorunu var. Trafik sorunu var. Burası ufak dokunuşlarla çok güzel bir hal alır. Eski Forbes’in ilk yapıldığı döneme bakın. Cemil Şeboy döneminde yapılan sevgi yolunu bugün herkes arıyor. Şirinyer Parkı eskiden ailelerin gelip oturabildiği nezih bir ortamdı ama şimdi çok kötü bir şekilde kullanılıyor. Akıncılar’da yağmur suyu hat projesi vardı. Çok güzel bir proje ama sadece adı güzel. Uygulama o kadar kötü ve yanlış ki akıllara zarar. Gerçekten komedi” sözlerine yer verdi.
Eski cezaevinin yerinde millet bahçe olması gerektiğinin altını çizen Geçgel, “Deprem olduğunda Buca’da toplanacak alan yok. Eski cezaevinin yeri en azından yeşillik bir alan olursa daha iyi olur. Orada asıl olmasını istediğimiz proje ise bir millet bahçesidir” dedi.