Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın katılımıyla bisiklet turuyla başladı ve gün boyunca Vosvos turu, bandolu kortej ve Uğur Sayınbatur Orkestrası ile İlker Özdemir konseriyle devam etti. Çiğlili vatandaşlar, kutlamalara büyük ilgi göstererek renkli ve eğlenceli anlara tanıklık etti.

Başkan Yıldız, Vosvos turuna katılarak Çiğlililere selam verdi

Kutlamaların ilk etkinliği olan Vosvos turu, Ataşehir Mahallesi’nde bulunan Akvaryum Kafe Restoran önünden başladı. Türk bayrakları ve balonlarla süslenen Vosvos araçlar, marşlar eşliğinde Çiğli sokaklarını dolaşarak renkli bir atmosfer oluşturdu. Başkan Onur Emrah Yıldız'ın da üstü açık Vosvos ile katıldığı konvoy, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Korteje büyük ilgi

Vosvos turunun ardından gerçekleştirilen bandolu korteje, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, eşi Gamze Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erkan Akar, meclis üyeleri ve birçok vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle konser alanına yürüyen katılımcılar, sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla coşkularını dile getirdi. Çiğlili vatandaşlar da balkonlardan Türk bayraklarıyla kutlamalara katılarak renk kattılar.

Güzelbahçe Belediyesi "Atmıyor dönüştürüyor" Güzelbahçe Belediyesi "Atmıyor dönüştürüyor"

Başkan Yıldız'ın duygu dolu konuşması

Konser sırasında mikrofona gelen Başkan Yıldız, "Adaletli, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü Çiğli; her zaman olduğu gibi milli bayramlarına sahip çıktı." diyerek sözlerine başladı. Atatürk'ün gençliğe olan güvenine vurgu yapan Yıldız, "Cumhuriyet, biz gençler olduğu sürece var olacak, bayrağımız her zaman dalgalanacak." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan saygısını dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Whatsapp Image 2024 05 19 At 15.42.21

Editör: Simge Akbulut