Törenlere, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler, askerler, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kutlamalar, Yenifoça Mahallesinde gerçekleştirilen tören, fener alayı ve müzik dinletisi ile başladı. Ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Foça İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Şahin, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programında yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin Türk gençliğine büyük sorumluluklar yüklediğini vurguladı. Şahin, gençlik ve sporun ülkenin gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ise İstiklal Savaşı'ndaki birlik beraberlik ruhunun bugünlere de ilham ve güç verdiğini ifade etti. Türköz, Türk Milleti'nin tam bağımsızlık ve özgürlük umutlarını inanca dönüştürecek kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs 1919'u anarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı.

Meydandaki törenler, halk oyunları, dans ve spor gösterileriyle devam etti. İlçe okullarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Jandarma Komando Okulu mensubu askerlerin denizden getirdikleri Türk Bayrağı'nı Kaymakam Mehmet Türköz'e teslim etmesiyle öğle programı sona erdi.

Foça'daki kutlamalar, akşam saatlerinde düzenlenecek olan Fener Alayı ve Armada Müzik Grubu'nun dinletisiyle tamamlanacak.

Bayraklı Belediyesi binlerce öğrenciyi sporla buluşturacak Bayraklı Belediyesi binlerce öğrenciyi sporla buluşturacak

I M G 7076

Editör: Simge Akbulut