CHP Genel Başkanı Özel, Sinan Ateş'in annesi ve ablasıyla görüştü CHP Genel Başkanı Özel, Sinan Ateş'in annesi ve ablasıyla görüştü

Boğaziçi Üniversitesi'nde gerilim devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki CHP'li vekiller, üniversite girişinde güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Özçağdaş, kameralar önünde yaşanan tartışmada güvenlik görevlilerinin yasa dışı davrandığını savunarak, vekillerin girişinin engellenemeyeceğini belirtti.

Gerilimler arttı 

Özel güvenlik görevlilerinin CHP'li vekilleri engellemesi, Boğaziçi Üniversitesi'nde son dönemde artan gerilimin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Önceki günlerde de üniversite rektörlüğünün, öğrencilerin alternatif mezuniyet törenini yüksek sesli müzik açarak engellemesi tepkilere neden olmuştu.

Talimatın rektörden geldiği iddiası 

CHP'li vekiller, kamu adına denetim yapma yetkilerine sahip olduklarını vurgulayarak, üniversite yönetiminin bu şekilde davranmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Güvenlik görevlileri ise talimatın rektör Naci İnci'den geldiğini savundu.

“Yasa, hukuk hak getire” 

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, “Milletvekili arkadaşlarımızla Boğaziçi Üniversitesi’ne geldik rektörün talimatıyla bizi içeriye almamakta diretiyorlar, yasa, hukuk hak getire” şeklinde bir paylaşım yaptı. 

İstanbul Valisi Davut Gül süre istedi 

Öte yandan CHP Heyetinin İstanbul Valisi Davut Gül ile görüştükleri, Vali’nin süre isteği öğrenildi.

CHP heyeti içeri girdi

Yapılan engellemelere rağmen CHP Heyeti, bir kaç dakika önce Boğaziçi Üniversitesinden içeriye girdi.

Editör: Simge Akbulut