CHP lideri Özgür Özel, partisinin meclisinde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"And olsun!"

Son dönemde gündemden düşmeyen Soma'daki maden faciasına dair çarpıcı açıklamalar yapan Özel, "And olsun hesap soracağız!" çıkışında bulundu.

ABD Büyükelçisi'nden Eygi için taziye mesajı ABD Büyükelçisi'nden Eygi için taziye mesajı

"Türkiye'de işçi hayatı çok ucuz"

CHP lideri Özgür Özel, işçileri mücadele sendikalarına üye olmaya davet ederken "Maden facialarında Türkiye en üstlerde... En sevdiklerimiz hayatını kaybedebilirler. İşçi hayatının Türkiye kadar ucuz olduğu bir ülke yok. Zimbabve'nin durumu Türkiye'den iyi." şeklinde konuştu.

"Kendi evlatlarına sahip çıkmıyorlar"

"İşçi sağlığı ve güvenliği en önemli haktır. Bu haklara sahip çıkmayanlar kendi evladına sahip çıkmıyordur." diyen Özel, "6 ay önce kötü kokular, kötü duyumlar geliyor diye meclise önerge vermiştik, görmezden geldiler. Umursamadılar." ifadelerini kullandı.

"Birileri para kazansın diye görmezden geliyorlar"

"Maden işletmecileri madenlere su ve gaz sensörleri koymalıdır." önerisinde bulunan Özel, "Birilerinin haberi yok. İçerisi su dolu ama maden işçilerinin orada su olduğundan haberi yoktu. Suda boğularak öldüler. 90 sayfalık dosyanın sadece 1 sayfasında bundan bahsedildi. Birileri daha çok para kazansın diye bunları görmezden geliyorlar. Önümüzdeki günlerde bunu meclisten geçireceğiz. Kim ölen işçinin ailesine taziye mesajı verip ziyaret ederken samimi o zaman göreceğiz." diye konuştu. 

"Tedbir almazsak kapanacaklar"

Soma gündeminin ardından eczacılarla ilgili konuşan CHP lideri Özel, "Eczacılar çok kutsal bir mesleği büyük zorlukla yapıyorlar. Bundan 2 bin yıl önce tıptan ayrılmış bir mesleği yapıyorlar. Herkes uyurken birimizin çocuğu ateşlenirse diye nöbet tutuyorlar ve kamu yararını her şeyin önünde tutuyorlar. Yaşamak ve yaşatmak için yaşamak zorunda olan bir meslek grubu. Tedbir almazsak kapanacaklar. Yeni mezunlar çok endişeli." ifadelerine yer verirken eczacılara seslenenerek 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutladı.

"Sıran gelmeden konuşma"

Parti meclis grubuna yaptığı konuşma esnasında Özel'in sözünü kesen meclis üyesi ile Özgür Özel arasında soğuk rüzgarlar esti. Özel kendisinin sözünü kesen meclis üyesine, "Sırası gelmeden konuşanın konusunu konuşmayacağız. Şimdi arkadaşların sana kızsınlar." diye konuştu. 

"Akışı kesenin meselesine değinmiyoruz"

Meclis toplantısındaki "laf atma" polemiğiyle ilgili daha sonra gülerek konuyla alakalı konuşan Özel, "Çiftçilerin sorununa değinecektim ama laf atan olduğu için değinmiyorum. Akışı kesenin meselesine değinmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Genel iktidar olunca en iyisini yapacağız"

CHP'li belediyelerin çalışmalarından bahseden Özel, "Genel iktidar olunca en iyisini yapacağız. CHP'li belediyeler buğdayı ücretsiz dağıttı ve ekmek üretip ücretsiz dağıttı. Sulama hortumu dağıtıp sebzeleri uygun fiyata satması için satıcılara pazar yerleri açtılar. Önümüzdeki yıllarda bunları standardize hale getireceğiz. Cumhuriyetin 2. yüzyılında bunların hepsini hayata geçireceğiz." dedi.

"Engelleri kaldıracağız"

Engelliler hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sesini duyuramayan engellileri bir gün hatırlamak istemiyoruz. Dezavantajlı gruptan onları çıkartarak herkesle aynı hakları kullanmalarını sağlayacak kamusal düzenleme öneriyoruz. 2 gün sonra engellilerden sorumlu bakanımız ve kadın kollarımızın ev sahipliğinde bir buluşma düzenleyeceğiz ve bütün Türkiye'ye sesleneceğiz." açıklamasında bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı harcamalarına bakacağız"

Kamuda tasarruf konusuna değinen Özel, "Cumhurbaşkanlığı harcamalarının genelge dışında tutulmaması tamam ama pratikte neler oluyor bakacağız. Meclis dışında ama yürütmenin meclise talimat vermemesi açısından doğru." ifadelerine yer verdi.

"Milletvekilleri tasarrufun dışında kalmasın"

Numan Kurtulmuş'a seslenen Özel, "Meclisten tasarruf etme gücü yürütmede değildir. Başkanlık divanı toplansın, millete 'Kemer sık' denilirken milletvekilleri tasarrufun dışında kalmasınlar." dedi.