Belediye Başkanı İrfan Önal, belediyedeki ekonomik kriz nedeniyle her ay ortaya çıkan 20 milyon TL'lik açığı kapatmak için tasarruf tedbirleri aldı.

Memurlar ve Kadrolu İşçilerden Tepki Eylemi

Dün, belediyede görevli memurlar ve kadrolu işçiler, maaşlarda yüzde 30-40 oranında kesinti yapılması ve memurların Sosyal Denge Tazminatı ücretlerinde kesintiye gidilmesi kararına tepki göstererek eylem başlattı.

Belediye Başkanı Önal: "Kasada Olanı Eşit Bölüşüyoruz"

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işçi krizine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu konu hakkında yorum yok. Bir kriz olduğu iddiası doğru değil. Kasada olan parayı eşit bölüşüyoruz. Diyeceğiz bu." ifadelerine yer verdi.

Bu yıl 9 Eylül’de İzmir semaları sessiz Bu yıl 9 Eylül’de İzmir semaları sessiz

Sendika Değişikliği İddiaları Yalanlandı

Önal, sendika değiştirmek istediği iddialarını da yalanlayarak, "İşçi arkadaşlarımızın sendikal mücadelede nereye gitti, hangi sendikada örgütlendi bizim işimiz değil. Arkadaşlarımız nerede isterlerse örgütlensin. Örgütlenmeleri temel talebimiz. Ancak takdir arkadaşlarımızın" dedi.

Memurların Tepkisi Devam Ediyor

Memurlar ve kadrolu işçiler, maaş kesintilerine ve sosyal denge tazminatında yapılan kestirimlere karşı tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Krizin ne zaman çözüleceği ve memurların taleplerinin ne kadarının karşılanacağı ise belirsizliğini koruyor.