Partidi herkesin görevinin ayrı olduğunu ve mücadelenin dışa dönük yapılması gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile aralarında hiçbir sorun olmadığını, il başkanından memnun olduğunu söyledi.

Başbağlar şehitleri anıldı Başbağlar şehitleri anıldı

"İlk defa iktidara bu kadar yakınız"

Şu an ülkenin gündeminin erken seçim olduğunu, erken seçimi ve bu seçimde iktidar olmanın yollarını aramanın gerektiğini ifade eden Başkan Tugay, şöyle konuştu:


“Çok uzun zaman önce ilk defa iktidara bu kadar yakınız. Yapmamız gerekenler ise bize verilen görevi yapmaktır. Artık parti içi yarışlarla birilerinin başkalarına karşı zafer kazanmış havalarını bırakalım. Ne olursa olsun o yarışlardan ve o seçimlerden sonuç ne çıkarsa çıksın orada hep birlikte çıkmayı başarmak zorundayız. Mücadelemizin dışarı dönük olması gerektiğini senelerdi konuşuyoruz, ama gereğini yaparken bazı insani duygularımıza teslim olmaktan bir türlü vazgeçemiyoruz. Bunu bırakmamız lazım. Geçen gün bir gazeteci bana, ‘İl başkanından memnun musunuz? İl başkanını değiştirmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordu. Dedim ki bu nasıl bir soru? İl başkanlığını değiştirmek gibi bir şeyim yok, il başkanları il kongrelerinde seçilir ve bir hatası varsa da bunu genel merkez değerlendirir. Benim görevim ise belediye başkanlığı yapmaktır. Ben bu şehre doğru düzgün hizmet eden bir belediye başkanlığı görevini yerine getirirsem ve insanlarımız da bundan memnun olursa kendi üzerime düşeni de yapmışım demektir. O yüzden ben il başkanlımızdan memnunum, onun devam etmesinde mutluluk duyarım.”

Cemil Tugay kimdir?

Cemil Tugay (d. 13 Haziran 1967, Van), Türk siyasetçi, doktor ve 1 Nisan 2024'ten beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'dır.

2019-2024 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Babası öğretmen, annesi ev hanımı olan Tugay, 1989'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1993-2000 yılları arasında plastik cerrahi ihtisası yaptı. İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipleri Birliği Özel Hekimlik Kolu Yürütme Kurulu üyeliği, Türk Tabipleri Birliği Kol Başkanlığı, Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

Cemil Tugay, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olmuş; seçimi %70,85'lik bir oranla kazanmıştır.

29 Ocak 2024 tarihinde yerel seçimlerde CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu ve seçimi kazandı. 5 Nisan 2024'te mazbatasını alarak göreve başladı.

Tugay evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Editör: Hatice Köylü