AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, UEFA'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Milli futbolcu Merih Demiral'a uyguladığı cezayı eleştirerek, kararın sporun ruhuna aykırı olduğunu savundu.

AK Parti Grup Başkanı Güler'den sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama: AK Parti Grup Başkanı Güler'den sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama:

Milletvekili Baybatur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezanın siyasi baskı ve taraflılık sonucu olduğunu öne sürdü. Baybatur, Alman medyasında belirtilen cezanın aynısının UEFA tarafından da verilmesini sporun ruhuna aykırı bulduğunu "Alman medyasında dün açıklanan 2 maç men cezasının, bugün UEFA'nın verdiği karar ile aynı olması sporun ruhuna aykırıdır. Türkiye'yi yarışın dışında bırakmak için siyasi baskı ile taraflı verildiği aşikardır. Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın ve Milli Takımımızın yanındayız." şeklinde ifade etti.

Baybatur, açıklamasında Milli futbolcu Merih Demiral ve Milli Takımın her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin yarıştan dışlanması için yapılan siyasi baskının açık olduğunu dile getirdi. UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği ceza, Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle geldiği belirtildi. Baybatur, bu tür cezaların sporun uluslararası platformda tarafsızlık ilkesine zarar verdiğini savundu.

A W240891 02

Murat Baybatur kimdir?

Murat Baybatur (d. 1978, Almanya), iş insanı, siyasetçi ve 25. 26. 27. ve 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilidir.

Murat Baybatur 1978 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olarak yükseköğrenimini tamamladı.

25., 26., 27. ve 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa milletvekili olarak seçilmiş ve görevine devam etmektedir.

Editör: Kardelen Başol