Son haftalarda rekor kıran altın fiyatları, bugün sert bir düşüş yaşadı. Gram altın 2 bin 420 liradan işlem görürken, güne 2 bin 383 liradan başladı. Yatırımcıların güvenli limanı olarak bilinen altındaki bu düşüş, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ilişkin endişelerden kaynaklanıyor.

Düşüş Trendi Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta dalgalanmalar yaşayan altın fiyatları, yeni haftaya da düşüşle başlamış ve bu trendi üçüncü işlem gününde de sürdürmüştü. Serbest piyasada gram altın bugün 2 bin 383 liradan işlem görüyor. Dün 2 bin 420 liradan tamamlanan altının fiyatı, son bir haftada yaklaşık 40 lira değer kaybetti.

Nisan ayı bütçe verileri açıklandı! Nisan ayı bütçe verileri açıklandı!

Çeyrek Altında da Gerileme

Altın yatırımcılarının en çok tercih ettiği çeyrek altın da bu düşüşten nasibini aldı. Bugün 3 bin 908 liradan geri alınan çeyrek altının satış fiyatı 4 bin 8 lira olarak belirlendi.

Ons Fiyatında da Düşüş

Ons altın fiyatı da şu sıralarda 2 bin 288 dolardan işlem görüyor. Ons altın fiyatı, üst üste üçüncü ayı pozitif tarafta tamamlarken; yatırımcılar bugün Fed'in faiz kararına ve verilecek mesajlara odaklandı. Fed'in faiz kararı Türkiye saati ile (TSİ) 21.00'de açıklanacak. Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısı ise 21.30'da gerçekleşecek.

Fed'in Kararı Altını Nasıl Etkileyecek?

Fed'in faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik beklentiler, altının ons fiyatını baskılıyor. Yatırımcılar, Fed'den gelecek mesajlara göre altının yönünü belirlemeyi bekliyor. Uzmanlar, Fed'in faizleri artırması durumunda altının ons fiyatında düşüş olabileceğini öngörüyor.

Altın İçin Gelecek Görünüm

Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde nasıl seyredeceği, Fed'in faiz kararına ve küresel ekonomik gelişmelere bağlı olacak. Yatırımcılar, altın yatırımı yapmadan önce bu faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.

Editör: Egemen Sayın