Uzmanlar, ilk ölçeklendirmede bu rezervlerin 2 bin 317 ton altın içerdiğini belirtti.

Norveç, Norveç Varlık Fonu ile geçtiğimiz günlerde 107 milyar dolar kar elde ettiğini açıklamıştı ve şimdi de bu yeni keşifle refah seviyesini artırabileceği umudunu taşıyor.

Norveçli araştırmacılar, dünya genelinde yıllık çıkarılan değerli maden miktarının yaklaşık iki katı oranında yeni rezervler keşfettiklerini açıkladılar. Bu rezervlerin içinde tonlarca altın, gümüş, bakır ve çinko bulunuyor.

Norveç Petrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Norveçli araştırmacıların deniz yatağının altında büyük metal ve mineral rezervleri keşfettiği belirtildi. Bu keşif, Norveç'in önemli petrol ve gaz ihracatçılarından biri olmasının yanı sıra altın ve nadir toprak metalleri gibi madenleri çıkarma şansı verecek.

Ancak, bu keşif çevreciler arasında endişe yaratıyor. Norveçli yetkililer, deniz tabanındaki maden arama çalışmalarını durdurmayı düşünüyorlar, zira bu çalışmalar çevresel kaygılara yol açabilir. Oslo yönetimi, bu konuda parlamentonun onayını almayı düşünüyor.

İşsizlik oranları düşüyor! İşsizlik oranları düşüyor!

Dahle, "Çalışma alanındaki deniz tabanında bulunan metallerden magnezyum, niyobyum, kobalt ve nadir toprak mineralleri Avrupa Komisyonu''nun kritik mineraller listesinde bulunuyor" ifadelerini kullandı. Dahle ayrıca, bulunan rezervin elektrikli araçların motorları ve rüzgar türbinlerindeki mıknatıslar gibi alanlarda kullanılabileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi