Foça’da çok önemli bir organizasyona imza atılacak. Foça Windsurf Türkiye Şampiyonasının yapılacağı Foça’da bu festival için nefesler tutuldu.

Şampiyonanın Slalom Ligi ilk etabı ; İzmir’in Foça İlçesi’nde  2 Mayıs 2024 Perşembe günü başlayacak ve 4 gün sürecek.

Türkiye Yelken Federasyonu’(TYF)'nun MW Phokaia Beach Resort ana sponsorluğunda gerçekleştireceği şampiyonanın festival havasında  geçmesi için hazırlıklar tamamlandı.

İzmir’in Foça ilçesinde 2-5 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Windsurf Türkiye Şampiyonası Slalom Liginde pek çok kategoride Kız ve Erkek yarışları yer alırken şampiyona Urla ve Alaçatı etaplarıyla tamamlanacak.

Göztepe, Urla Torasan, Orsa,  Yenifoça Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulüpleri ile birlikte diğer 12 kulüpten yaklaşık 100 sporcu milli formaya uzanmaya çalışacak.

Ayrıca Çağla Kubat Windsurf Yelken kulübünün kurucusu Çağla Kubat, 30 sporcusuyla Foça’daki bu organizasyonda madalya için mücadele edecek.

“Ayrıcalıklı Tatil” parolasıyla konuk memnuniyetini ilke edinen “MW Phokaia Beach Resort” (otel), bu yarışmaların ana sponsoru oldu. 

4 gün boyunca devam edecek yarışmaların denizdeki bölümünün başarıyla gerçekleşmesi sağlanırken, yarış dışındaki sürecin festival havasında geçmesi için de tüm hazırlıklar tamamlandı.  Yarışmalar pek çok etkinlikle desteklenirken, yarış parkuruna gelemeyen sporseverlere, canlı radyo, televizyon ve sosyal medya yayınlarıyla ulaşılarak bu heyecan fırtınasına katılım sağlamaları için her türlü çaba gösterilecek.

Yarışma ana sponsoru MW Phokaia Beach Resort Genel Müdürü ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu üyesi Bilge Durdu İşler konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,“Turizm ve spor artık iç içe geçmiş ve birbirini olumlu etkileyen iki büyük sektör. Son yıllarda yaptığı tanıtım faaliyetleri, tesisleşme ve hizmet kalitesiyle dünya turizm sektörünün süper liginde kendisine sağlam bir yer bulan Türk turizmcileri olarak sporu sonuna kadar destekliyoruz. Gelecek planlarımızda turizm tesislerimizin, spor tesisleriyle zenginleştirilmesi ve sportif organizasyonlara ev sahipliği yapılması öneml bir başlıktır. Foça’da doğal güzelliğinin yanı sıra rüzgar ve deniz sporları için mükemmel bir deniz alanını barındıran bir bölgede konuşluyuz. Bu alanı Türk sporcuları kadar dünya sporcularıyla da paylaşmak istiyoruz. Türkiye Şampiyonalarının ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nı yapabilmek için girişimlerimiz sürüyor. Atatürk Adası, Orak Adası, İncir Adası ve ana karamızın çevrelediği ideal bir deniz parkurunda turizm zenginliğimizi dünya sporcularıyla buluşturmak istiyoruz.  Türkiye Yelken Federasyonu’muz ve spor kulüplerimizle dayanışma halindeyiz. Tüm sporseverleri öncelikle 2-5 Mayıs tarihlerinde  gerçekleşecek yarışmalarımız ve etkinliklerimiz için Foça’ya bekliyoruz” dedi.

Ülkemizin önemli gelir kaynaklarından olan turizme ulaşmanın önemli kulvarlarından biri de denizdir. Yani, verimli turizm için denizi pek çok şekilde kullanmak zorundayız. Turistleri deniz yoluyla getiren kruvaziyerler, uluslararası yat yarışları ve WİNDSURF gibi organizasyonlar denizden bereketi getirirler.

Etik Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’in dediği gibi, “Denizi turizmle birleştirmek gerekir”   

Deniz ülkesiyiz ancak denizden hep uzak duruyoruz. Denizi en iyi değerlendiren ülkelerden biri, Yunanistan’da turizm gelirleri bu nedenle en üst seviyelerde.

Biz de bu hedeflere yönelmeliyiz. Çok zor değil, sadece denizi kucaklayacağız.