Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri'nin Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir çocuğun istismar edilmesiyle başlayan ve birçok işyeri ile aracın tahrip edildiği olayların ardından itidal çağrısında bulundu. Özdağ, "Sizlerin Mehmetçiğimize verebileceğiniz en büyük destek, öfkenizi sokağa değil sandığa yönlendirmek olmalı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan muhalefete suçlama

Olayların ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayın sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir" açıklamasında bulundu. Özdağ ise Erdoğan’a, "Erdoğan, Kayseri’deki olaylardan muhalefetin kullandığı dili sorumlu tutmuş. Diğer muhalefet partilerinin bu konuda pek konuşmadıklarını göz önünde tutarsak kastının Zafer Partisi olduğunu anlamak zor değil" diyerek yanıt verdi.

Özdağ'ın sosyal medya üzerinden itidal çağrısı

Kayseri'deki olaylara ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Özdağ, vatandaşlara şu mesajları verdi:

  • "Zafer Partisi'ne oy versin, vermesin. AKP'ye, MHP'ye CHP'ye, İYİ Parti'ye Saadet Partisi'ne ve diğer partilere oy veren değerli seçmenlerimiz Zafer Partisi'nin sığınmacı ve kaçakların vatanlarına yollanması konusundaki görüşünü güçlü bir şekilde desteklediler."

  • "Bu mücadelenin sonucunda AKP hükümeti de Suriye ile görüşme için bazı adımlar atmaya başladı ve bu çerçevede birkaç gün önce Erdoğan bir açıklama yaparak yıllardan beri şeytanlaştırdığı Suriye Cumhurbaşkanı Beşer Esad'la eski günlerde olduğu gibi görüşebileceğini ifade etti."

  • "Bütün bunlar Suriye'nin kuzeyinde bir PKK-PYD devleti kurmak isteyenleri ve Türkiye'nin kontrol ettiği bölgede çeteleşen yapıları paniğe sürükledi. Önce Elbaf'ta Türk tırlarına yönelik saldırılar başladı, daha sonra diğer alanlarda Afrin dahil olmak üzere Türk binalarına, Türk tırlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri Birliklerine yönelik saldırılar gerçekleşmeye başladı."

'Esad'la görüşemezsin' mesajı

  • "Böylece Türkiye'ye şu mesaj verilmek isteniyor. Beşer Esad'la görüşemezsin, Suriye ile bize haraç veremeden ticaret yapamazsın. Bu kabul edilebilecek bir şey değil."

    TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi TBMM Genel Kurulunda muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi
  • "Değerli yurttaşlarım haklısınız, 11 seneden beri Türkiye çok büyük bir yükü omuzlarında taşımak zorunda kalıyor. AKP'nin yanlış politikalarından dolayı sayı 13 milyon kaçağı aştı. Her gün sınırımızdan 1000-1250 kişi girmeye devam ediyoruz. Öfkelenmekte, tepki göstermekte haklısınız ancak bu tepki eğer son birkaç günde olduğu gibi sokakta şiddet hareketlerine başvurmak şeklinde olursa Suriyelilerin evlerini, iş yerlerini basmak şeklinde olursa bu ülkemizi karıştırmak için stratejik göç mühendisliği yapmak isteyenlere hizmet olur."

Özdağ, yurttaşlara seslenerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda Suriye'nin kuzeyinde, bölgede gerçekleşen taşkınlıkları kontrol altına almak isterken, sizlerin Mehmetçiğimize verebileceğiniz en büyük destek, öfkenizi sokağa değil sandığa yönlendirmek olmalı" dedi.

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ'dan Itidal Çağrısı 'Belki Kızıyorsunuz Ama...'0

Editör: Hatice Köylü