Sokakta yaşayan hayvanlara, özellikle de köpeklere “ötanazi” (öldürme) tartışmalarıyla tepkilere neden olan ve TBMM’de AK Partili ve MHP'li vekillerce onaylanan 17 maddelik kanun tasarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ağustos’ta imzalanmasıyla birlikte sokaklarda kedi, köpek katliamlarının yolu açıldı.

Her gün ölüm haberleri gelirken Ankara'da sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar, sokakta yaşayan hayvanlara yönelik düzenlemeye tepki göstererek "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un geri çekilmesini talep etti.

Kolej metro durağında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, hayvanları vermiyoruz", "Hepimiz hayvanız, öldürmekle bitmeyiz" sloganları atarak Sakarya Caddesi'ne yürüdü.

"Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" pankartı açan grup adına konuşan Burcu Ergül, "Sokakta yaşayan hayvanları katletmeye yönelik yasa tasarısını Meclis'in gündemine getireceklerini söyledikleri o günden beri sokaktayız, dostlarımızın yanındayız. Türkiye'de hayvan katliamları bu yasayla birlikte arttı. Oysa 20 yıldır yürürlükte olan 5199 sayılı yasa çoğu belediye tarafından uygulanmadı. Yasanın 6'ncı maddesinde yerel yönetimlere aşılama ve kısırlaştırma sorumluluğu verilmişti. Öldürmeyi değil yaşatmayı amaçlayan bu yasa 20 yıldır uygulanmadı. Görevini yerine getirmeyen belediyelere ses çıkarılmadığı gibi toplanan, öldürülen, hapsedilen hayvanlar da görmezden gelindi. Yetmedi hayvanlara yönelik cinayet işleyenleri cezasızlıkla ödüllendirdiler" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN: İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, can dostları için tek yumruk oldu

TIKLAYIN: Yasa yürürlüğe girdi, katliamlar arttı | Sokak hayvanları yasası AYM'de

TIKLAYIN: AYM, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa düzenlemesini esastan görüşecek

TIKLAYIN: Köpek katliamı durmuyor: Çöplükte 15 ölü köpek bulundu

TIKLAYIN: İşyerinin yanındaki kulübede baktığı köpekler katledildi

TIKLAYIN: AK Partili Külünk: Hayvanları öldürme lobisi, kanun için AK Parti'yi kullandı

TIKLAYIN: HAKİM’den Fatma Biltekin: Popülasyon fazla diyerek tüm köpekleri öldürecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sporcularımız tarih yazacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sporcularımız tarih yazacak"

TIKLAYIN: Teklife gerekçe yapıldı | Köpekler nedeniyle kuduz vakalarında artış var mı?

TIKLAYIN: 'Ötanazi' teklifi komisyondan geçti: Şimdi ne olacak?

Kaynak: Haber Merkezi