Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin sözlerini hatırlatarak, “Sorunlara çözüm bulmak yerine tek dertleri Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha seçtirebilmek. Bu milletin Tayyip Erdoğan’ın liderlik tecrübesine ve yetkinliğine daha fazla ihtiyacı yok” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Dört buçuk saat süren toplantının ardından Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yargıtay 'Diplomasız Erdoğan' davasında karar verdi Yargıtay 'Diplomasız Erdoğan' davasında karar verdi

Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un “Türkiye'nin büyük bir kazanımı ve milli değerlerinden biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önümüzdeki genel seçimlerde son kez adaylık yolu açmak bu istisnai durumlardan sayılabilir. Bu imkanı kullanmanın Türkiye'nin hayrına olacağı güçlü bir öngörüdür” açıklamalarına tepki gösterdi.

Ekonomik kriz, hayat pahalılığı, toplumsal şiddet, yenidoğan bebek ölümleri, kadın cinayetleri, iş cinayetleri, işsizlik gibi sorunları hatırlatan Yücel, şunları söyledi:

“Toplumu inim inim inletmiyormuş gibi ya da bu sorunlar sanki başka bir ülkede yaşanıyormuş gibi bu sorunlara çözüm bulmak yerine tek dertleri Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha seçtirebilmek. Neymiş, 'Liderlik tecrübesine ve yetkinliğine daha fazla ihtiyaç duyulan zamanlarda istisnai adaylık adı altında cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilir’miş…”

“Erdoğan da ilk seçimde, sandık geldiğinde oyun dışı kalacaktır”

“Bunu söyleyen arkadaşa sesleniyorum” diyen Yücel, “Bu milletin Tayyip Erdoğan’ın liderlik tecrübesine ve yetkinliğine daha fazla ihtiyacı yok. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu milletin yüzde 48’i Tayyip Erdoğan’ı istemediğini ilan etti ve ona sarı kart gösterdi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise AKP’ye ve Sayın Erdoğan’a ikinci kez sarı kart göstererek onları ikinci parti yaptı. İkinci sarı kartın sonu aslında kırmızı karttır ve oyun dışı kalmaktır. İşte o süreç başlamıştır. AKP de Erdoğan da ilk seçimde, sandık geldiğinde oyun dışı kalacaktır” dedi.

“CHP’li belediyelerin kreş uygulaması nerenize battı?”

Yücel, belediyelerin SGK ve vergi borçlarının tahsili için siyasi iktidarın başlattığı sürece değinerek “Belediyelerin SGK ve vergi borçları tahsil edilecekse bu konuda düzenleme yapmak yerel seçimden sonra mı akıllarına geldi? Tasarrufa ihtiyaç var ise ki var bu konuda genelge yayınlamak yerel seçimden sonra mı akıllarına geldi? AKP’ye ve yöneticilerine soruyorum: Bu hayat pahalılığında, çocukların uygun ücretle bakılmasına, annenin ise aile bütçesine katkı sunabilmesi için çalışmasına imkân sağlayan CHP’li belediyelerin kreş uygulaması nerenize battı? Neden bu kadar rahatsız oldunuz?” diye sordu.

“Atanmış bir kişinin seçilmiş bir kişiye ayar vermesi hadsizlik”

Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u CHP ve Özgür Özel hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirdi. Atanmış bir kişinin seçilmiş bir kişiye, “ayar vermeye kalkmasını” en hafif tabiriyle “hadsizlik ve bilinçsizlik” diye niteleyen Yücel, şu ifadeleri kullandı:  

“Sana diyorum Yılmaz Tunç, ana muhalefet partisinin lideri, son yerel seçimde Türkiye’nin birinci partisi olmuş olan CHP Genel Başkanı’na laf söylemek senin boyunu aşar. Atanmış bir kişinin seçilmiş bir kişiye, hele de Türkiye’nin birinci partisinin Genel Başkanı’na ayar vermeye kalkması en hafif tabiriyle hadsizliktir, bilinçsizliktir, şuursuzluktur. Geçtiğimiz haftalarda önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim döneminde, miting meydanlarında yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında açılan davanın duruşmasından bir gün önce daha hüküm verilmeden, daha yargılama dahi başlamadan Adalet Bakanı’nın kurduğu hüküm cümleleri kayıtlara geçmiştir. Geçen hafta ise hem Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel hem de Sayın Kılıçdaroğlu hakkında kurduğu cümleler de kayıtlara geçmiştir. Sayın Tunç, sen hem Adalet Bakanısın hem HSK Başkanısın. İnsanda biraz ağırlık olur. Tarafsız ve bağımsız yargıya gölge düşüren bu sözlerini bir gün gelir, önüne koyarlar.”

“Adalet Bakanı ve HSK Başkanı olduğunu hatırlatıyorum”

Ülkede tarafsız ve bağımsız yargı olup olmadığının ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirterek “Ancak Adalet Bakanı’nın bu şekilde sözler söylemesi, bir hukuk devletinde asla ve asla kabul edilemez. Sana AK Parti’nin yöneticisi ya da sözcüsü olmadığını, bu ülkenin Adalet Bakanı ve HSK Başkanı olduğunu hatırlatıyorum ve seni bu görevlerine ve sıfatlarına uygun davranmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi