Eski başkan Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Şehrimizi, bütçemizi, milletimizi ve şehrimizin imajını zedelediğimiz bir durum görmüyoruz. Bahsedilen borç yüküne ilişkin rakamlar konusunda anlaşamıyoruz. Ancak burada dikkate alınması gereken tek şey Sayıştay raporlarıdır" dedi.

Nesli tehlikede olan mercanlar görüntülendi Nesli tehlikede olan mercanlar görüntülendi

Yücel Yılmaz'ın Açıklamaları

Eski başkan Yılmaz, basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayıştay'ın denetlediği raporda, piyasa borçları 767 milyon 368 bin 747 lira, yapılandırılmış SGK prim borçları 14 milyon 494 bin 75 lira, yapılandırılmış vergi dairelerine borç 28 milyon 512 bin 753 lira ve bankalara kredi borcu da 2 milyar 689 milyon 666 bin 416 lira olmak üzere toplamda 3 milyar 500 milyon lira borç bulunmaktadır. Ancak iddia edildiği gibi 15,5 milyarlık bir borç yoktur."

İddiaların Yanıtı

Yılmaz, yapılan açıklamalarla ilgili olarak, "Gündeme getirilen rakamların gerçeği yansıtmadığını düşünüyoruz. Sayıştay raporları, kamuoyu önünde açıklanan borçlarla ilgili net ve güvenilir bilgiler sunmaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: Nurican ALBAYRAK