Türkiye’de geçmiş yıllarda Gençlerbirliği’nde oynayan Nijeryalı eski futbolcu Tijani Babangida trafik kazası geçirdi. Yıldız oyuncunun ağır yaralandığı öğrenildi. Başarılı futbolcu Hollanda’da Ajax forması giydiği dönemlerde 5 sezonda harika bir performans sergilemişti. Babangida adını tüm dünyaya duyururken 1998 Dünya Kupası’nda da performansıyla da takdir toplamıştı.  Tijani Babangida, kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Ibrahim Babangida ile birlikte Nijerya'da önemli bir trafik kazası geçirdi. İki gün önceki kazada Nijerya’da Kaduna'dan Zaria'ya giden otobanda gerçekleşti. Eski oyuncu Tijani Babangida'nın kardeşi Ibrahim Babangida, kazada hayatını kaybetti.

İbrahim Bölükbaşı, judoda Paralimpik şampiyonu! İbrahim Bölükbaşı, judoda Paralimpik şampiyonu!

Nijerya’da büyük şok yaratan kazada 50 yaşındaki Tijani'nin hayati tehlikesi devam ederken eşi ve bir çalışanının da aynı durumda olduğu iddia edildi. Nijerya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise Babangida'nın bilincinin yerinde olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili Nijerya Profesyonel Futbolcular Birliği’nden de açıklama geldi. Genel Sekreter  Emmanuel Babayaro, "Kaduna-Zaria Eoad otoyolunda korkunç bir araba kazası geçiren başkanımız Tijani Babangida için dua edelim" dedi.

Tijani Babangida 36 kez Nijerya milli takımı formasını giyerken 5 gol kaydetmişti. Atlanta 96 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Nijerya takımının bir parçasıydı. Tijani, 2001 yılında Gençlerbirliği'nde kiralık olarak oynamıştı. Başkent ekibiyle 15 maça çıkan eski futbolcu 3 gol ve 2 asist kaydetti.

Editör: Mutlu Yılmaz