Kedisiyle Suriye'ye dönen Munteha: "Onu Türkiye'de bırakmak istemezdim" Kedisiyle Suriye'ye dönen Munteha: "Onu Türkiye'de bırakmak istemezdim"

Yılbaşı çiçeği, kış aylarının vazgeçilmezi olup, evlere renk katarken yeni yıl atmosferini de güçlendirir. Bu özel çiçek, doğru bakım ile uzun süre sağlıklı ve güzel kalabilir. Ancak, yılbaşı çiçeği bakımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Su verme düzeninden, ışık ve sıcaklık koşullarına kadar birçok faktör bu çiçeğin ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Yılbaşı çiçeğinizin sağlıklı gelişmesi için bilmeniz gereken bakım ipuçlarıyla, evinize hem şıklık hem de şans getirebilirsiniz.

Yılbaşı çiçeği bakımı

Yılbaşı çiçeği bakımı için suyu bir defada kesintisiz ama yavaşça dökmek önemlidir. Düzenli bakım yapıldığında uzun ömürlü bir bitkidir. Yılbaşı çiçeğini doğrudan ışık lan ortamlardan uzak tutmak gerekir. Fazla ışık ve sıcaklık büyümeyi engelleyerek yapraklarının sararmasına neden olabilir. Doğrudan ışık almayan aydınlık ancak serin bir odada yetiştirmek daha doğrudur. Yazın ise gölgelik bir alanda bakım vermek daha uygundur. Saksı altında tabakta su bırakmamalı ve toprağı kurudukça su vermelisiniz. Kış aylarında haftada bir kez, yazın ise haftada iki kez sulamak uygun olacaktır. Bitki üzerindeki çiçekler solduktan sonra cansız yapraklar temizlenmelidir. 

Yılbaşı çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Yılbaşı çiçeği adından da anlaşılacağı üzere kış aylarında açan bir çiçektir. Genellikle kapalı alan çiçeği olarak bilinir. Yılbaşı çiçeği açtığı zaman kırmızı, sarı, lila, pembe, beyaz gibi renkler vermektedir. Yılbaşı çiçeği kaktüsgiller ailesinden biridir.

Toprak ve saksı değişimi

Yılbaşı çiçeğinin toprak ve saksı değişimi için ise bahar ayları uygundur. Toprak değişimi genellikle nisan ayı gibi yapılmalıdır. Toprak seçiminde daha çok lifli ve humuslu toprak tercih edilmelidir. Değiştirilecek saksının ise en fazla bir boy büyük olması gerekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ