İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'u anıp, kardeşleri anlatan 'Ahmet'im, Mehmet'im, Şehitlerim' belgeseli ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan, ikiz şehitler Ahmet ve Mehmet Oruç'un hikâyesinin anlatıldığı belgeselin tanıtımı, İstanbul'da yapıldı.

2024 yazı, kayıtlara geçen en sıcak yaz oldu! 2024 yazı, kayıtlara geçen en sıcak yaz oldu!

Bakan Yerlikaya, bu akşam Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında da gösterilecek belgesel ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "15 Temmuz'da hainler Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı ve Havacılık Dairesi Başkanlığı gibi şehitler ocağı olan, gururumuz olan aslan yuvalarına bomba yağdırdılar. Sanki Türkiye işgal kuvvetleri tarafından ablukaya alınmıştı. Sandılar ki, bu millet korkup, sinecekti. Sandılar ki şanlı bayrağımız mahzun kalacaktı. Sandılar ki, ülkemizi kendi karanlıklarında boğacaklardı. Hayır, öyle olmayacaktı. O hainlerin bir hesabı varsa; Allah'ın da bir hesabı vardı. Kalpleri vatan aşkıyla çarpan kahramanların, koca yürekli korkusuzların, geri atacakları tek bir adımları dahi yoktu. İşte o korkusuz yüreklerden ikisi de ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerdi. Birlikte şehadete koştular. 'Ahmet'im, Mehmet’im, Şehitlerim' belgeselinde bu unutulmaz kahramanlıklar ve iki kardeşin iç burkan gerçek yaşam öyküleri anlatılıyor" dedi.

Kaynak: DHA