Yeni Başlangıçların Mevsimi Eylül

Sıcak geçen yaz aylarından sonra nihayet en beklenen ay Eylül ayındayız.

Abone Ol

Serin esintilerle karşılaştığımız, doğanın renk değiştirip kendini yenilediği bir ay eylül ayı. Okulların açılmasıyla öğrencilerin yeni hedeflere yelken açtığı, ebeveynlerin şakayla karışık derin bir oh çektiği, hepimizin hayallerimizi tazelediğimiz bir dönem.

Doğada olduğu gibi, bizlerde de Eylül'le birlikte değişimler başlıyor aslında. Yeni fikirler, yeni kararlar, çoğunlukla devamı gelmeyen diyet ve spor başlangıçları, kış hazırlıkları, evlerimizde sonbahar temizlikleri...

Hiç düşündünüz mü? Doğayla birlikte bizler de yaprak döküp yenilenmiyor muyuz aslında? Geçen yazın güzel anılarını hatırlayıp, yeni bir yıla daha pozitif, daha dinlemiş ve güçlü başlamıyor muyuz bir nevi?

Genel olarak cevap evet olsa da çok sıcak bir yazdı ve ben henüz çok ta yenilenmiş, pozitif hissetmiyorum kendimi diyenlere bir kaç küçük öneride bulunabilirim.

Örneğin yağmursuz havalarda doğa yürüyüşlerine çıkabilir, doğanın inanılmaz değişimini gözlemlerken ciğerlerimize temiz ve serin havayı çekip bedenimizi arındırabiliriz.

Yeni hobiler edinebilir, yeni beceriler kazanmaya çalışabilir, belki de evimizin bütçesine katkıda bulunacak bilgiler edinebiliriz. 

Kullanmadığımız eşya, giysi ne varsa ihtiyaç sahiplerine vererek hem ruhumuzu besleyebilir hem de evimizin enerjisini değiştirebiliriz.

En önemlisi de hazır havalar serinlemişken uzun masalar eşliğinde eş, dost, akrabalar ile daha çok vakit geçirebilir, ilişkilerimizi güçlendirebiliriz. Ne de olsa hayatın esas anlamı, sevdiklerimizle paylaştığımız anlar değil midir?

Yani demem o ki Eylül sadece bir ay değil, aynı zamanda bir dönüm, bir başlangıç  noktası. Hadi bu yeni başlangıçları en iyi şekilde değerlendirelim ve hayatımıza renk katmaya devam edelim. Hem de doğanın en güzel rengi Eylül sarısını...

Hepinize mutlu bir Eylül ayı dilerim.