Aydın’ın İncirliova ilçesinde, 71 yaşındaki ayakkabı tamir ustası Ferhat Yıldızer, 50 yıldan uzun süredir bu mesleği icra ediyor. Yıpranmış ve deforme olmuş ayakkabıları onararak adeta yeniden kullanılır hale getiren Yıldızer, aynı zamanda yeni ayakkabılar üretmeye de devam ediyor. Gelişen teknoloji ve hızla değişen ayakkabı modasına rağmen Yıldızer, bölgedeki en tecrübeli ve güvenilir ustalardan biri olarak biliniyor. İncirliova'nın dört bir yanından ve çevre mahallelerden gelen müşteriler, onun titiz işçiliği ve yılların getirdiği ustalığı nedeniyle Yıldızer’in kapısını çalıyor.

Yarım Asırlık Tecrübe Ferhat Yıldızer’in Ustalık Hikayesi1

Ayakkabı tamirciliği talebi arttı

Son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar, insanların daha uygun fiyatlı ve genellikle daha kalitesiz ayakkabılara yönelmesine sebep oldu. Bu durum, ayakkabıların kısa sürede deforme olmasına ve tamir ihtiyacının artmasına neden oluyor. Yıldızer, “Alım gücündeki düşüş nedeniyle insanlar yeni ayakkabı almak yerine eskilerini tamir ettirmeyi tercih ediyor. Uygun fiyatlı ayakkabılar çabuk yıpranıyor, bu da bizim işimize olan talebi artırıyor. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için özen gösteriyoruz” diye açıklıyor.

Müşteri sadakatinin anahtarı

Ferhat Yıldızer, başarısının temelinde müşteri memnuniyeti ve kaliteli işçiliğin olduğunu vurguluyor. “İşimizi ne kadar özenli ve dikkatli yaparsak, müşterilerimizin bize olan güveni o kadar artıyor. Kaliteli işçilik, müşteri memnuniyetini doğrudan etkiliyor ve bu da bizim işimizin devamlılığı için kritik bir unsur” diyor. Onun için her ayakkabı bir değer taşıyor ve bu yüzden her biri ayrı bir özenle tamir ediliyor ya da yeniden üretiliyor.

Yarım Asırlık Tecrübe Ferhat Yıldızer’in Ustalık Hikayesi

Antalya'da safari aracının tekerleği turiste korku dolu anlar yaşattı Antalya'da safari aracının tekerleği turiste korku dolu anlar yaşattı

Teknolojiye rağmen ayakta kalmak

Gelişen teknoloji ve seri üretimle üretilen ayakkabılar, Yıldızer’in işini zorlaştırsa da, o bu zorluklara rağmen işine dört elle sarılmış. “Teknoloji ilerledi, insanlar yeni ayakkabılar alabiliyor ama zanaatkarlığın değeri hiçbir zaman yok olmayacak. İnsanlar, özel işçilikle yapılmış bir ayakkabının ya da ustalıkla tamir edilmiş bir ürünün farkını biliyor” diye ekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ