ABD ve İngiltere’den Ukrayna’ya 1,5 milyar dolarlık destek ABD ve İngiltere’den Ukrayna’ya 1,5 milyar dolarlık destek

Sosyal medya platformu X, Brezilya Yüksek Federal Mahkemesi Bakanı Alexandre de Moraes’in ülkedeki ofis çalışanlarını ‘sansür uygulatmaya çalışması’ nedeniyle Brezilya’daki ofisini kapatma kararı aldığını duyurdu. Platform, bu adımı atarken personelinin güvenliğini ön planda tuttuğunu belirtti.

"Tehdit ve baskılarla karşı karşıya kaldık"

X’in Küresel Devlet İlişkileri sayfasından yapılan açıklamada, Alexandre de Moraes’in, Brezilya'daki yasal temsilciyi sansür emirlerine uymaması durumunda tutuklamakla tehdit ettiği belirtildi. Açıklamada, "Bu tehdit, yasalara ve hukuki sürece saygı göstermeyen bir tavırla yapıldı. Brezilya'daki personelimizin bu içerik engelleme talepleri üzerinde hiçbir yetkisi olmamasına rağmen, Moraes bu tehditleri sürdürdü. Sonuç olarak, çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak için Brezilya’daki operasyonumuzu derhal durdurma kararı aldık" diye aktarıldı.

X Platformu, Brezilya Ofisini Kapattı Elon Musk'tan Destek

"Karar zordu, ancak gerekliydi"

X platformunun sahibi Elon Musk da konuyla ilgili açıklama yaparak, Brezilya ofisini kapatma kararının zor olduğunu ancak Moraes’in ‘yasadışı’ taleplerine boyun eğemeyeceklerini belirtti. Musk, "Eğer bu talepleri kabul etseydik, eylemlerimizi açıklamanın bir yolu olmazdı" dedi.

X platformu, Brezilya’daki kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek. Ancak ofis kapatma kararı, çalışanların güvenliğini sağlama amacıyla alındı. 

Kaynak: DHA