Bakırlıoğlu, vakfın kurulmasının, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle çeliştiğini ifade etti.

İYİ Partili belediye başkanı partisinden istifa etti İYİ Partili belediye başkanı partisinden istifa etti

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan tasarruf ve verimlilik paketinde yer alan maddelere vurgu yapan Bakırlıoğlu, “Kamuda yeni kurumlar kurulmasının önüne geçilecek, idareler arası dağılım gözden geçirilerek mükerrer yapılar önlenecek” ifadesinin bulunduğunu hatırlattı. Bu madde göz önünde bulunduğu sürece, söz konusu kanun teklifinin komisyondan geçmemesi gerektiğini belirtti.

Bakırlıoğlu ayrıca, daha önce kurulan ve Türkiye Maarif Vakfı örneğinde görüldüğü gibi, benzer vakıfların işleyişlerinde sorunlar yaşandığını dile getirdi. Türkiye Maarif Vakfı'nın kamuoyunda "gölge bakanlık" olarak bilindiğini ve kaynakların etkin kullanımını engellediğini belirtti. Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın da kurulmasıyla, Dışişleri Bakanlığı ile mükerrer bir yapı oluşturacağını öne sürdü.

Vakfın kurulmasının, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle çeliştiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, “Tasarruf tedbirleri üç yıl boyunca uygulanacaksa, önümüzdeki günlerde komisyonumuza buna benzer birçok vakfın teklifi gelir. Her bakanlık böyle bir tane vakıf kurar ve bu tasarruf paketinin arkasından dolaşır” şeklinde konuştu.

Son olarak, Bakırlıoğlu, tasarruf paketindeki “yeni kurumlar kurulmayacak” maddesinin, kanun teklifinin komisyon gündeminden düşmesi gerektiğini vurguladı. Kurulacak olan vakfın, kaynak aktarımları ve işleyişi konusunda şeffaf ve etkin bir yönetim anlayışı benimsemesi gerektiğini belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme