67 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bayram kutlaması ve Türkiye’nin gündemiyle ilgili sosyal medya paylaşımında bulundu. Paylaşımında, Mahmut Tanal'ın Maltepe Mitingi’nde “Ekrem İmamoğlu'nun Silivri'de ne işi var?” sorusuna da yanıt verdi.

'Hüzün ve mutsuzluk hâkim'

Ümit Özdağ, Ramazan Bayramı’ndan önce Türkiye'nin durumunu ele alırken, “Keşke bayramları bayram tadında kutlayabildiğimiz bir Türkiye’de yaşasaydık” temennisinde bulundu. Özdağ, ekonominin kötüleştiğini ve halkın büyük kısmının açlık sınırında yaşadığını belirterek, “Bugün milyonlarca hanede bayram değil, hüzün ve mutsuzluk hâkim” dedi. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu için tutuklanmasını eleştirerek, Türkiye’deki anti-demokratik ve baskıcı politikaların ekonomik krizi derinleştirdiğini vurguladı.

Müsavat Dervişoğlu'ndan bayramda adalet ve merhamet çağrısı Müsavat Dervişoğlu'ndan bayramda adalet ve merhamet çağrısı

Özdağ, paylaşımında Mahmut Tanal’ın Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’deki tutukluluğu ile ilgili sorusuna da değindi. Tanal, Maltepe Mitingi'nde İmamoğlu’nun neden Silivri Cezaevi'nde olduğunu sormuştu. Tanal, “Ekrem Bey’in diploması sahte denildi, ama o diploma anasının ak sütü gibi sağlamdır” diyerek İmamoğlu'nun adaylığına engel olmak için yapılan hamleleri eleştirdi.

Özdağ, Tanal'ın bu sorusuna sosyal medya paylaşımında, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardındaki politik süreçleri eleştirerek, bu durumun sadece İmamoğlu'nun değil, halkın özgürlükleri üzerindeki baskıların bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ