Tuzla'da bir inşaat alanında meydana gelen göçükte, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron firmanın iki çalışanı mahsur kaldı. Olay, Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'taki kanal çalışmaları sırasında gerçekleşti.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, göçüğün sivil bir inşaat sahasında meydana geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

Denizli’de hırsızların çamurlu plaka yöntemi yetersiz kaldı Denizli’de hırsızların çamurlu plaka yöntemi yetersiz kaldı

Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, göçük altında kalan işçiler Salih İğne ve Cengiz Öcalan'ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

4 kişi gözaltında

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan incelemelerde, villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ile 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır. E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri, S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörleri olay sonrasında gözaltına alınmış, müteahhit olan şüpheli M.Z.V. isimli şahsın ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yakalanan E.U. , Ö.K. , S.A. ve K.A. isimli şüpheli şahıslar 'iş kazası' suçundan adli makamlara sevk edilecektir." ifadeleri yer aldı.

Editör: Mehrican Candemir