Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye’nin tarım ve ziraat alanında önemli bir eğitim merkezi olarak gençlere nitelikli bir eğitim sunuyor. Kuruluşundan bu yana değişen çağın gereksinimlerine uygun eğitim veren fakülte, sektöre önemli katkılar sağlıyor.

Türkiye'nin Tek Akredite Ziraat Fakültesi0

Safranbolu'da güvenli servis toplantısı Safranbolu'da güvenli servis toplantısı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi

1955 yılında kurulan Ege Üniversitesi'nin ilk fakültelerinden biri olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal öğretimin gelişimine büyük katkılar sunuyor. Fakülte, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Peyzaj Mimarlığı, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ve Zootekni gibi on bölümle eğitim veriyor. Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği ve Mordoğan Araştırma, Uygulama ve Deneme İstasyonu'nda uygulamalı eğitimler sunarak teorik bilgiyi pratikle birleştiriyor.

Türkiye'nin Tek Akredite Ziraat Fakültesi1

Akademik başarılar ve uluslararası iş birlikleri

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, dünya sıralamalarında da kendine önemli bir yer edinmiş durumda. 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda, küresel düzeyde 201-250 bandında, Türkiye’de ise birinci sırada yer alarak başarısını kanıtlıyor. Ayrıca, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile iş birliği içinde yürütülen ‘Çift Diploma Programı’ ile öğrencilere uluslararası alanda önemli avantajlar sağlıyor.

Türkiye'nin Tek Akredite Ziraat Fakültesi2

Geniş çalışma alanı ve sosyal imkanlar

Fakülte, tarımın tüm dallarına yönelik yüksek düzeyde eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetleri yürütüyor. Toprak, su, bitkisel ve hayvansal kaynakların korunması ve ekonomik kullanımı, peyzaj mimarlığı çalışmaları ve çeşitli ekolojilerde tarımsal üretim fakültenin çalışma alanları arasında yer alıyor. Ayrıca, peyzaj projeleri, zirai hastalıkların teşhisi, tarımsal ilaç denemeleri, tarım makinelerinin test edilmesi gibi birçok önemli faaliyet de fakülte bünyesinde gerçekleştiriliyor. Fakülte, aynı zamanda sertifikalı eğitim kursları ve seminerler düzenleyerek, meslek içi eğitimlere de katkı sağlıyor. Öğrenciler için konferans, panel, film gösterimleri ve sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok etkinlik de düzenleniyor.

Kaynak: BÜLTEN