Ticaret Bakanlığı önderliğinde Türkiye'nin ilk e-ihracat heyeti, Çin'de mega pazaryerleriyle buluşmak üzere yola çıktı. (EİB) Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle oluşturulan 18 kişilik delegasyon, Çin'e ulaştı ve bugün itibariyle çalışmalara başladı.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat, Dijital Pazarlama,Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı Hasan Önal ve ekibinin çok büyük mesailer harcayarak oluşturduğu E-ihracat konsorsiyumları ve hem yurtiçi hem yurtdışında büyük özverilerle hazırladıkları programlara bir yenisini eklediler.

çin eihracat heyeti 2024

Ticaret Bakanlığı öncülüğündeki Türk e-ihracat heyeti, Çin'in önde gelen mega pazaryerleriyle işbirlikleri kurmak için adım attı. Delegasyon, (EİB) Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle oluşturulan 18 kişilik bir grup. Heyet, üreticiler, markalar, konsorsiyumlar ve Bakanlık temsilcilerini bir araya getiriyor.

E-ticaret heyetinin amacı

"Heyetin amacı, Türkiye'nin e-ihracat potansiyelini artırmak ve Çin pazarında daha güçlü bir varlık oluşturmak" diyen AliExpress Global Genişlemeden Sorumlu Direktörü ve şimdiki Megamerchant Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Alpata, çalışmalar kapsamında, Tmall, JD, Douyin, Pinduoduo gibi önde gelen e-ticaret pazaryerleriyle işbirlikleri kurulması planlanıyor. Ayrıca, Çin e-ticaret ekosisteminin uzman paydaşlarıyla ve düzenleyici kurumlarıyla görüşmeler gerçekleştirilecek" dedi

1715504616450

Yaman Alpata, bu ziyaretin Türkiye'nin e-ihracat hedefine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak elde edilen deneyimlerin Türk iş dünyasıyla paylaşılacağı ve yeni işbirlikleri için fırsatların araştırılacağı belirtdi.

Ayrıca, Etid - E-Ticaret İşletmecileri Derneği, Çin'in önde gelen platformlarını Türk markalarıyla buluşturmak üzere 4-5 Eylül tarihlerinde IGEXX ISTANBUL GLOBAL E-EXPORT SUMMIT'e ev sahipliği yapacak. Etkinliğin, Türk markalarının Çin pazarında varlık göstermeleri için önemli bir fırsat olacağı ifade edildi.

1715504618682

Heyetin Pekin Ticaret Baş Müşaviri Atakan Ozdemir'e, katılım gösteren ateşelere ve organizasyondaki diğer katkı sağlayanlara teşekkür edildiğini belirten Yaman Alpata, bu tür buluşmaların sıkça yapılması e-ihracat yapmak isteyen firmalarımız için büyük fırsatlar sunuyor ve bizler bu fırsatlar için her türlü yardımı ve desteği yapmaya hazırız dedi.

Türkiye’de kadınların ekonomiye katkıları Türkiye’de kadınların ekonomiye katkıları

1715504618242