Cumhurbaşkanlığı'nın "Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi", Seferihisar'ın geleneksel hale gelen ve yerel üreticilere destek olan "Yerel Tohum Takas Şenliği"nin bu yıl iptal edilmesine sebep oldu.

Yerel Tohum Takas Şenliği'nin, çiftçiye ve yerel üreticiye büyük katkılar sağladığını vurgulayan Yetişkin, bu etkinliğin Seferihisar için önemli bir marka değeri haline geldiğini belirtti. Şenliğin, sadece bir eğlence etkinliği olmadığını, aynı zamanda yerli tohumların ve yerel üreticinin desteklendiği bir mücadele platformu olduğunu söyledi. 

Basmane Metro'da bir vatandaş saldırıya uğradı! Basmane Metro'da bir vatandaş saldırıya uğradı!

Başkan Yetişkin, Seferihisar Belediyesi'nin başlatmış olduğu bu şenliğin, Türkiye genelinde birçok belediyeye örnek olduğunu aktardı. Seferihisar'ın yerel tohum seferberliğinin, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir etki yarattığını belirtti.

Seferihisarda Yerel Tohum Takas Senligi Umudu Yeserdi 914

25 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan Yerel Tohum Takas Şenliği'nin, Cumhurbaşkanlığı'nın genelgesi nedeniyle iptal edilmesine üzüldüklerini ifade eden Yetişkin, bundan sonra da yerel tohumun ve tarımsal üretimin desteklenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca, şenlikte dağıtılacak olan fidelerle ilgili daha sonra açıklama yapacaklarını belirtti.

Seferihisar Belediye Başkanı, yerli tohumun ve tarımsal üretimin gelişmesi adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı ve toprağı ışıldayan bir memleket için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Editör: Simge Akbulut