Mersin’in Tarsus ilçesinde otoyolda seyir halindeki bir tırda çıkan yangın, paniğe yol açtı. Yangın, Tarsus-Pozantı istikametinde, Damlama bölgesi civarında meydana geldi.
Tırda yangın çıktı
Özel bir firmaya ait 63 AFA 543 plakalı çekici ve 63 AEV 104 plakalı dorse ile malzeme taşıyan tır, motor kısmında yanmaya başladı. Tırın sürücüsü, alevleri fark ederek aracı güvenlik şeridinde durdurdu.
İtfaiye ekipleri olay yerinde
Yangın ihbarı üzerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak yangın nedeniyle tır kullanılamaz hale geldi.
Olayın etkileri ve güvenlik önlemleri
Bu tür olayların önlenmesi adına, sürücülerin araçlarının bakımını düzenli olarak yapması ve yolculuk esnasında dikkatli olmaları büyük önem taşıyor. Yangının çıkış sebebi ile ilgili incelemeler sürüyor.