Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde hayvansal üretimde sürdürülebilirliği ve verimliliği artırmak amacıyla hayata geçirdiği Besi Organize Tarım Bölgeleri (OTB) projesinde, Malatya’da önemli bir adım attı. Bakan İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre, 16.700 baş hayvan kapasiteli Malatya Besi OTB, altyapı çalışmaları tamamlanarak girişimcilerin hizmetine sunuldu.

Besi Organize Tarım Bölgeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin hayvansal gıda üretimini artırmayı hedefleyen projeleri arasında yer alan Besi Organize Tarım Bölgeleri’ni hayata geçirmeye devam ediyor. 9'u hali hazırda faaliyette olan Besi OTB'lerin sayısının 31'e çıkarılması hedefleniyor. Bu bölgeler, et ve süt ürünleri gibi hayvansal gıda üretiminde yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemlerle verimliliği ve kaliteyi artırmayı amaçlıyor.

Bölgede ekonomik kalkınmaya katkı

3.128 dekar alanda kurulan Malatya Besi OTB, 16.700 baş hayvan kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu alanda 97 işletme parseli ve 5 sanayi parseli bulunuyor. Bakan Yumaklı, bölgenin faaliyete geçmesiyle birlikte 2.500 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Gıda arz güvenliğini destekleyen bu adım, bölgenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkılar sunacak.

Ünlü telefon markasının yeni modeli için geceden kuyruğa girdiler! Ünlü telefon markasının yeni modeli için geceden kuyruğa girdiler!

Modern tesisler ve sürdürülebilirlik odaklı üretim

Besi OTB'ler, üretimin her aşamasında hijyen, kalite ve verimi en üst seviyeye çıkararak, düşük maliyetli üretimi teşvik ediyor. Sıfır atık ilkesi doğrultusunda tasarlanan bu bölgeler, modern hayvansal işletmelerin yanı sıra, biyogaz ve gübre üretim tesisleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına da ev sahipliği yapıyor. Bu sayede, çevreye duyarlı bir üretim süreci hedefleniyor.

Bakan İbrahim Yumaklı, Besi OTB projeleriyle Türkiye'nin hayvansal üretim kapasitesini artırmayı ve bu alanda orta ve büyük ölçekli modern işletmelerin sayısını çoğaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN