Suudi Arabistan ile TCMB arasındaki 5 milyar dolarlık depo alım işlemini değerlendiren Bakan, dış yükümlülüklerin azalmasına dikkat çekti.

Almanya vizesi sorunu tırmanıyor: Berlin Büyükelçisi açıkladı Almanya vizesi sorunu tırmanıyor: Berlin Büyükelçisi açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Suudi Arabistan arasında gerçekleştirilen 5 milyar dolarlık depo alım işleminin sona erdiğini duyurdu. Bakan Şimşek, bu adımın, dış kaynak girişinin artması ve ters dolarizasyon süreci ile birlikte, Türkiye'nin rezervlerini güçlendirdiğini belirtti.

Artan dış kaynak girişi

Bakan Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak girişinin arttığını ve bunun sonucunda rezervlerin güçlendiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

5 milyar dolarlık depo alım işlemi

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki 5 milyar dolarlık depo alım işleminin sona erdiğini belirten Bakan Şimşek, bu işbirliğinin Türkiye'nin ekonomik yapısına olumlu katkı sağladığını ifade etti. İki ülke arasındaki ekonomik ve finansal işbirliğinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Azalan dış finansman ihtiyacı

Bakan Şimşek, azalan dış finansman ihtiyacı ve ters dolarizasyon süreci sayesinde Türkiye'nin ekonomik rezervlerinin güçlendiğini belirtti. Bu gelişme, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını artırırken, dış yükümlülüklerin azalmasına da katkı sağlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ