İstanbul Tuzla'daki Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan otomobil yedek parçası üreten bir fabrikada yangın çıktı. Saat 12.45'te başlayan yangın hızla büyüyerek fabrikanın yakınındaki mesire alanına sıçradı. Ekiplerin yoğun müdahalesi devam ediyor.

Ekran Görüntüsü 2024 06 18 130545

Olay, Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Saat 12.45'te başlayan yangın, otomobil yedek parçası üreten fabrikada hızla yayılırken, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri seferber oldu. Yangın sırasında fabrikada patlamalar yaşandı ve alevler yakınlardaki mesire alanına sıçradı.

SON DAKİKA | MİT'ten kırmızı bültenle aranan teröriste nokta operasyon SON DAKİKA | MİT'ten kırmızı bültenle aranan teröriste nokta operasyon

Valilikten açıklama geldi

İstanbul Valiliği yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "17.06.2024 Salı günü saat 12.50 sıralarında Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi Deri Sanayi Yolu Sokak'ta bulunan fabrikalar bölgesinde yangın çıkmıştır. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve AFAD KRBN ekibi sevk edilmiştir. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etmektedir. Öte yandan, yangının ormanlık alana sıçramaması için gerekli tedbirler alınmaktadır. Yangında, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan bulunmamakta olup, gelişen süreçle ilgili bilgilendirme paylaşımları Valiliğimizce yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Ekiplerin mücadelesi sürüyor

Alevler hızla yayılırken, ekiplerin söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Yangının sebebi henüz bilinmezken, geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Fabrika yakınındaki mesire alanında da yangın başlaması, durumun ciddiyetini artırıyor.

Yangının detayları ve gelişmeleri için bizi takip etmeye devam edin. Fabrikadaki patlamaların neden olduğu yangın, çevrede büyük bir panik yaratmış durumda.

Kaynak: Haber Merkezi