Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yerleştirme sonuçlarının belli olduğunu duyurdu. Yaptığı duyuruda, " Sevgili adaylarımız, 2024 YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz. Tüm gençlerimizi tebrik eder, sonuçların hayırlı olmasını dilerim.

Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü doldu. Yeni açtığımız "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı.

Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de 16 ilin valisi değişti! Türkiye’de 16 ilin valisi değişti!

Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım." cümlelerine yer verdi.

Yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için, https://sonuc.osym.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ