Ankara’da sahte içki tüketimine bağlı ölümler artmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Batı ve Polatlı başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 57 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin ise yoğun bakımda olduğu belirtildi.
Toksikoloji raporları doğruladı
Soruşturma dosyalarına eklenen Adli Tıp Kurumu toksikoloji raporları, yaşamını yitiren 57 kişinin ölüm sebebinin sahte içki zehirlenmesi olduğunu kesinleştirdi. Başsavcılıklar, kaçak alkol üretimi ve satışı yapan şüphelilerle ilgili geniş çaplı soruşturma yürütüyor.
28 tutuklama, 25 adli kontrol kararı
Olayla ilgili olarak şimdiye kadar 28 şüpheli tutuklanırken, 25 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yetkililer, sahte içkinin halk sağlığına ciddi tehdit oluşturduğunu belirterek, kaçak üretim ve satışa karşı operasyonların devam edeceğini açıkladı.
Yetkililerden uyarı
Uzmanlar, sahte içkide kullanılan metanolün körlük, organ yetmezliği ve ölüme yol açabileceğine dikkat çekerek vatandaşları bilinçsiz tüketim konusunda uyardı. Ankara genelinde sahte içki operasyonlarının süreceği ifade edildi.