Soruşturma kapsamında, Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı. Fotoğraflarda Garipoğlu'nun yüzü açık şekilde görünürken, sağ ve sol el parmaklarındaki morluklar dikkat çekti.

Baba Mehmet Nida Garipoğlu daha önce "fethi kabir" ve "DNA eşleştirmesi" yapılması talebinde bulunmuştu. Başsavcılık, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından, Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında çekilen fotoğraf ve video kayıtlarını talep etti.

Savcılığa ulaşan görüntüler, bir bilirkişiye incelenmek üzere verildi. Bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi işlemine ait video kayıtlarını ve fotoğrafları inceledi. İnceleme sonucunda bilirkişi raporunu soruşturma dosyasına sundu. Ayrıca, Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Garipoğlu'nun yüzü açık şekilde görülürken, sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar dikkat çekti.

Karabulut ailesi ise avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması talebini tekrarladı. Aile, eğer mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığı ortaya çıkarsa, otopsi işlemlerini gerçekleştiren kolluk görevlileri ve yargılama sürecinde yer alan görevlilere karşı kamu davası açılmasını talep etti. Soruşturmanın sonucu, savcılığın mezarın açılıp açılmayacağına ilişkin vereceği karara bağlı olacak.

Sahte İnternet Siteleriyle Vurgun Yapan 24 Kişi Yakalandı Sahte İnternet Siteleriyle Vurgun Yapan 24 Kişi Yakalandı

Muhabir: Haber Merkezi