Balıkesir’de uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli yakalandı Balıkesir’de uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli yakalandı

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı ve daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Rahmi Yörük, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Dereceye giren öğrencilere ödül 

Yörük, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ı gençlere armağan ettiğine dikkat çekerek, gençlerin Türkiye'yi daha ileriye taşıyacaklarına olan inancını vurguladı. Şiirler, halk oyunları ve çeşitli etkinliklerle süslenen resmi kutlama töreninin ardından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kortej ve kutlama programları 

Tören sonrası düzenlenen korteje yüzlerce vatandaşın katıldığı ve Sındırgı sokaklarının renklendiği görüldü. Gençlerin ve vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yaptığı yürüyüş, milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi. Kortej ve kutlama programlarına İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Rahmi Yörük, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Oyunları'na alkışlarla destek 

Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Sındırgı Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Gösteriyi izleyenler, ekibe coşkulu alkışlarla destek verdi.

Kutlamaların akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Meydanı'nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek yerel sanatçılar Beyaz İrtürk ve Osman Çiçek'in sahne alacağı "Gençlik Konseri" ile devam edeceği belirtildi.

Editör: Simge Akbulut