Şiddetin şehveti!

Şiddet bir baskı aracı olarak güç kazanma sürecinde insani duygular üzerinden hazırlanır. Toplumlar duyguları üzerinden ayrıştırılarak, çatıştırılarak kendi cephelerinde yandaş güçlerce oluşturulur. Güç ele geçince şiddet olağanlaşır şehvete dönüşür. Gücü elinde tutanlar insanlıktan çıkarlar. İktidarı devralan sonraki kuşaklarda şiddet zevke dönüşür.

Abone Ol

Devlet - halk, halk - hükümet, hükümet -seçmenler, seçmenler - partisi  arasında eşit hak ve özgürlükleri şiddet uygulanarak baskı altına alınır.  Otoriter, egemen  yapı oluşur. Yoksul halkların eğitim ve sağlık damarları kesilerek bu alanlar gelir getiren fabrikalara dönüşür.  Devlet olanaklarıyla, din, ulus, milliyet, mezhep duyguları; harç, kum, sıva olarak kullanılarak yapı kurulur. Bu yapı kendi ihtiyacına göre; eğitim, sağlık, kültür, sanat, güvenlik, spor, ekonomi…, alanlarında sistem oluşturarak kendi  yasalarını yapar. Devlet otoritesi damarlarını sokaklara kadar uzatarak kendini koruyup, besleyecek, büyütecek şehveti yayarak  otoriter katmanlar oluşturur. 
* Hayvana insan şiddeti
* Kadına erkek şiddeti
* Öğrenciye öğretmen şiddeti 
* Öğretmene öğrencisi ve veliler tarafından  şiddet
* Doktora hasta yakınları tarafından şiddet
* Hastaya doktor  şiddeti
* Yaşlılara bakıcıdan şiddet
* Çocuğa bakıcısından şiddet 
* Trafikte sürücüye bir başka sürücü tarafından şiddet 
* İşçiye işveren tarafından şiddet
* Göstericilere  güvenlik güçlerince şiddet
* Avukata davacı veya müvekkil şiddeti
* Hakim ve Savıcıya mahkum yakınları şiddeti
* Memura yönetici şiddeti
* Askere ve Polise üstleri tarafından şiddet.
* Şiddet görüntülü, özendirici diziler, filimler…
Şiddet nedir?
Bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranış olarak tanımlanır.
* Şiddet Biçimleri
* Fiziksel şiddet.
* Psikolojik şiddet.
* Cinsel şiddet.
* Ekonomik şiddet.
* Dijital şiddet.
* Flört şiddeti.
* Israrlı takip.
Şiddeti salt kadına yönelik, hayvanlara yönelik veya çocuklara yönelik ele alınarak savunulmaya çalışıldığında sonuç vermez. Toplumun tüm yoksul kesimleri  ortak sorunları üzerinden yaşam alanlarında toplumsal mücadele ederek örgütlü güç oluşturmalılar.
Sonuç olarak!
Eskimiş, lime lime olmuş anlayış yama tutmaz. Bütün dünyanın işçileri, köylüleri ezilen halkları birleşmeli.  Tüm canlı cansız varlıkların kendi doğalarında doğallıklarıyla özgürce yaşayacağı yeni bir dünya için mücadele edilmeli. 
Hadi hayırlısı…