İstanbul’da bir geri dönüşüm merkezinde çalışan altı çocuk annesi Filiz Sercan, iddiaya göre yeri sahibinin oğlunun kullandığı iş makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti.

Annelerinin ölümünün ardından kirayı ödemekte zorlanan altı çocuk oturdukları evden atılarak barakada yaşamaya başladı. Filiz Sercan'ın ölümüne neden olan iş makinesi operatörü serbest bırakılırken, Sercan'ın yakınları bu duruma tepki göstererek çocuklara sahip çıkılmasını istedi.

Filiz Sercan’la aynı işletmede çalışan kızı Bahar Sercan, annesine vuran kişinin dışarıda olmasına tepki gösterdi. Kirayı ödeyemedikleri için ev sahibinin kendilerini dışarı attığını belirten Bahar Sercan "Altı kardeşimle birlikte sokakta kaldım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi.

İstanbul’un Ataşehir ilçesi Ferhatpaşa Mahallesi’nde 43 yaşındaki Filiz Sercan bir geri dönüşüm merkezinde günlük yevmiye ile çalışıyordu.

Sercan, 28 Mayıs sabahı geri dönüşüm merkezindeki işine gitti. İddiaya göre, işyeri sahibinin oğlu olan Muhammer T. kullandığı iş makinesiyle geri manevra yaptığı sırada Filiz Sercan'ı iş makinasının altında kaldı. Sercan, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Filiz Sercan hayatını kaybettikten sonra altı çocuğu kirayı ödeyemediği için oturdukları evden atıldı. Babaları da cezaevinde olan altı kardeşe yakınlarının da yardımıyla kalmaları için bir baraka yapıldı. Şimdi iki engelli toplam altı çocuk barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Filiz Sercan'ın ölümünden sorumlu olan Muhammer T. ise olayından ardından tutuklandı. Muhammer T.'nin bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

MEB'de sözleşmeli personel için tercih dönemi başladı MEB'de sözleşmeli personel için tercih dönemi başladı

“Altı kardeşimle birlikte sokakta kaldım”

Olayda hayatını kaybeden Filiz Sercan'ın kızı Bahar Sercan, “Annemle birlikte ben de orada çalışıyordum. Kepçe geri geri geldi, anneme çarparak altına aldı. Sonrasında polis, savcı, sağlık ekipleri geldi. Anneme vuran kişi şu anda dışarıda. Durumumuz olmadığı için kirayı ödeyemedik, o yüzden ev sahibi bizi dışarı atmak zorunda kaldı. Altı kardeşimle birlikte sokakta kaldım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Çocukların biri fiziksel engelli, diğer çocuk görme engelli

Filiz Sercan'ın yeğeni Emre E. de halasını ezen kişinin tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Altı çocuk ortada kaldı. Çocuklar mağdur. Bizim yanımızda kalıyorlar. Akrabalar, eş dost yardım ediyor. Gereken neyse yapılmasını istiyoruz. Karşı taraf hiçbir şekilde bu çocuklara yardımcı olmadı. Çocuklardan biri fiziksel engelli, diğerinin gözleri görmüyor. Çocuklar şu anda burada kalıyor. Okul çağında bu çocuklar. Komşular izin verdi. Kendi imkânlarımızla baraka gibi bir yer yaptık. Yeme içme işlerini biz tedarik ediyoruz ama nereye kadar... Bakıma muhtaç bu çocuklar. Anneleri öldü, gelecekleri bitti bu çocukların. Biz anlamadık, kazadan sonra kişi 10 gün tutuklu kaldı. Tahliye edildi. Orada birisi ölmüş, dava açılmadan duruşma yapılmadan tahliye edilmesini anlamadım. Elini kolunu sallayarak çıktı. Bu çocuklar mağdur oldu.”

“Altı çocuk kömürlükte kalıyor”

Filiz Sercan'ın kız kardeşi Sevgi E. çocukların kömürlükte kaldıklarını söyledi. Çocukların perişan hâlde olduğunu belirten Sevgi E., “Biz bir yere kadar yetişiyoruz. Çocukların durumları kötü, ihtiyaçları var. Benim kız kardeşim daha gencecik, 43 yaşında toprağa girdi. Çoluğu çocuğu perişan bir hâlde kaldı. Çok acı bir durum. Mal sahibi gelip çocukların hâlini hatırını bir defa olsun sormadı. Kendi oğlunu kurtarmaya çalıştı. Benim kız kardeşim öldü ama altı tane evladını arkada bıraktı. Bizim gücümüz hiçbir şeye yetmiyor. 43 yaşında gencecik bir kadını ezip elini kolunu sallayarak geziyor. Biz kimseye gidip de hâlimizi anlatamıyoruz. Bu çocukların şu an bizden başka hiç kimsesi yok. Biz de elimizde varsa veriyorsak yiyorlar, veremiyorsak aç kalıyorlar. Yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

Editör: Sercan Engerek