Manisa'nın tarımsal üretimin 12 ay boyunca kesintisiz sürdüğü Salihli Ovası’nda, halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla üretim süreçlerinde sıkı denetimler yapılıyor. Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, özellikle hasat öncesi yaptığı kontrollerle, ürünlerde insan sağlığına zarar verebilecek kalıntı riskini en aza indiriyor. Bu kapsamda ıspanak üretim alanları denetlenerek numuneler alındı ve analiz için İzmir İl Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderildi.
İlaç kullanımı konusunda üreticilere uyarı
Denetimlerde, bitkisel ürünlerde hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımının insan sağlığına olası etkilerine dikkat çekildi. Ekipler, üreticilere tavsiye edilen ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, uygun ekipmanla ve doğru zamanda kullanılması gerektiğini hatırlattı. Salihli'deki denetimler, güvenli gıda üretimi için alınan önlemlerin bir parçası olarak sürdürülüyor.