Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar, Marmaris'teki villalarında yapılan izinsiz yapılaşma nedeniyle 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya. İddianame, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nu ihlal ettikleri ve imar kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle hazırlandı.
İddianamenin detayları
Marmaris’te yer alan ve Gökbakar kardeşlerin sahibi olduğu villada gerçekleştirilen izinsiz yapılaşma ile ilgili soruşturma, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Yapılan incelemelerde, villada kaçak olarak beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar, çardak, güneş paneli ve su deposu inşa edildiği belirlendi.
Savunmalarında "Bu aykırılıkları biz yapmadık, taşınmazı bu şekilde satın aldık" diyen Gökbakar kardeşler ve diğer şüpheliler, suçlamaları reddetti. Ancak Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edilirse, Gökbakar kardeşler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Mülk mühürlendi
Kaçak yapılar nedeniyle, Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'ne ait villa ve eklentilerinin yapı kayıt belgeleri iptal edildi. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi ekipleri ile iş birliği yaparak villada inceleme gerçekleştirdi ve yapılar mühürlendi. Ayrıca, ilgili belediye birimlerine yıkım işlemlerinin gerçekleşmesi için uyarılar yapıldı. Yıkımın gerçekleşmemesi durumunda işlemin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceği ifade edildi.
Şahan Gökbakar'ın açıklamaları
Evin 2013 yılı uydu fotosuna bakın lutfen. Mavi: Ev 85m² Mor: İskele Sarı: Çardak Kırmızı: Taş firin ve oturma alanı (tarafımca kaldırılıp agaç ekilmiştir) Yeşil: 8 adet güneş paneli (biz sayiyi 14 e cikardik) Bütün bu yapılar için 2018 yılında yapı kayıt belgesi alınmış. Biz evi 2020 yılında yapı kayıtlı olarak aldık. (Almaz olaydık) Tapusunda Sit Alanı şerhi veya kaydı yoktu! 2022 yılında hep yapı kayıtları iptal edildi, hem de tapuya sit alanı şerhi düşüldü! Burada elektrik olmadığından güneş panelleri ile elektrik sağlayabiliyor. Suyu denizden arıtıyoruz, dolayısıyla arıtılan suyu 5tonluk bir polietilen su deposunda biriktiriyoruz. Onu da satın alıp evin arkasındaki boşluğa koyduk. Mevcut iskeleyi ahşap kaplayarak bence güzelleştirdik. Sonuç olarak, henüz tarafımıza bir tebligat gelmemekle beraber haberlerde yazılana göre 10 yıl hapis isteniyormuş. Biraz az mı olmuş,ne diyorsunuz?