İzmir'in Çiğli ilçesinde 28 Ekim 2024'te meydana gelen olayda, tekel bayisinde yaşanan tartışma sonucu polis memuru Mehmet Sıddık Temel (50) hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak tutuklanan 5 sanık hakkında, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ve "mala zarar verme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, sanıklardan Mesut Akgül'ün, Temel'in telefonunu yere fırlatarak bir tartışma başlatması ve "Sık lan buna" diyerek, Cihat Pekgöz'ün Temel’e ateş etmesine yol açtığı belirtildi.

Olayın ardında neler yaşandı?

Geçen yıl 28 Ekim akşamı, alkollü içki satışı yapan bir markette, husumetli olan grup ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı. O sırada, Bostanlı Polis Merkezi Amirliği'nde görevli ve izinli olan polis memuru Mehmet Sıddık Temel, tabanca ile vuruldu. Temel, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Şüpheliler ise kaçarken, olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Aydın'da üniversite öğrencisi Büşra Cin erkek arkadaşının evinde ölü bulundu Aydın'da üniversite öğrencisi Büşra Cin erkek arkadaşının evinde ölü bulundu

Polisin yaptığı çalışmalar sonucu, olayın ardından 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Sanıklardan bazıları, araçlarının plakalarını değiştirdi ve kaçma planları yaptı. Mesut Akgül, umutsuz bir şekilde kaçmak için Silopi'ye kadar gitse de sınırda yakalandı. Savcı, sanıklara yönelik ciddi cezalar talep etti.

İddianame ve hukuki süreç

İddianamede, sanıkların "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep ediliyor. Ayrıca, market sahibi Ünal Öz'e yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame, Karşıyaka 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilerek dava süreci başlamış oldu.

Kaynak: DHA