Perseid meteor yağmuru, bugünden itibaren Türkiye'nin her yerinden gözlemlenebilecek. Saatte 60-90 meteor görülecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Dünya bu işgale karşı kör ve sağır! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Dünya bu işgale karşı kör ve sağır!

Her yıl ağustos ayında Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının bıraktığı partiküllerin dünya atmosferine girmesiyle oluşan perseid meteor yağmuru, bu yıl da geceyi aydınlatmaya devam ediyor.

Kuzey kürede gözlenen en yoğun ve etkileyici doğal ışık gösterilerinden birisi olan 2024 Perseid Meteor Yağmuru halk arasında 'yıldız kayması' olarak da biliniyor.

Bu doğa olayına tanık olacak meraklılar, Perseid (Perse) meteor yağmurlarını ışık kirliliğinin az olduğu yüksek rakımlı alanlardan seyredebiliyor.

Perseid meteor yağmuru nedir?

1992 yılından bu yana gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor. Perseid Meteor Yağmuru, Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemleniyor ve bu nedenle Perseid Meteor Yağmuru adıyla anılıyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinin bulunduğu yer ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Sardes Antik Kenti, yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olan Perseid meteor yağmuruyla birlikte büyüleyici görüntülere sahne oldu.

TILAYIN: Antik Kentte Perseid meteor yağmuru: Gökyüzünde büyüleyici şölen!

Kaynak: Haber Merkezi