CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'un simge mekanlarından biri olan Saraçhane'de önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da yapılan yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen soruşturmalar ve saldırılara değinen Özel, İmamoğlu'nun seçilmiş bir belediye başkanı olarak halkın iradesinin ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Özgür Özel, İstanbul’un son seçilmiş belediye başkanının Ekrem İmamoğlu olduğunu belirterek, 2019 yerel seçimlerinde İstanbulluların oylarıyla, defalarca yapılan seçim tekrarlarına rağmen, İmamoğlu'na güçlü bir destek verdiğini ifade etti. İstanbul'da son 25 yıldır hükümetin ve AKP'nin önerdiği adaylarla yönetildiğini söyleyen Özel, 2019 seçimlerinden sonra halkın kararının kesin olduğunu belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'u yönetme yetkisini almasının ardından, "şehri senin yönetmeni istiyoruz" diyen İstanbullulara güçlü bir karşılık verdiğini vurguladı.

25 yıl sonra değişen yönetim

Özel, Ekrem İmamoğlu'nun, özellikle Beylikdüzü'ndeki başarılarıyla dikkat çektiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üç kez üst üste yenerek, Türkiye siyaseti tarihinde önemli bir figür haline geldiğini söyledi. Tayyip Erdoğan'ın geçmişteki yenilgilerinden bahseden Özel, Ekrem İmamoğlu'nun sürekli galip gelen bir siyasetçi olduğunu ve her seçimde Erdoğan’ı yenecek kadar güçlü olduğunu ifade etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun şimdiye kadar kazandığı seçimlerle adeta siyasetteki “yenilmez” isimlerden biri haline geldiği belirtiliyor.

İmamoğlu'na yönelik hukuksuz saldırılar

Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturmanın tamamen hukuksuz olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu'na yönelik baskıların sadece siyasi bir hamle olmadığını, aynı zamanda hukuki olmayan yollarla, "yargı sopasıyla" İmamoğlu'nun itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Şu anda 106 kişinin tutuklu olduğunu ve bu kişilerin çoğunun İBB'nin iş yaptığı şirketlerle bağlantılı olduklarını belirten Özel, bu kişilerin suçlarının netleşmediğini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu süreçte hiçbir sorumluluğu olmadığını ifade etti.

SON DAKİKA: CHP Genel Merkezi’nin tüm odalarına Türk Bayrağı asıldı! SON DAKİKA: CHP Genel Merkezi’nin tüm odalarına Türk Bayrağı asıldı!

Özel, belediye başkanlarının sorumlu olmadığı, imza atmadıkları ihalelerden dolayı sorumlu tutulamayacaklarını hatırlatarak, Ekrem İmamoğlu'nun adının bu süreçte geçmesinin tamamen siyasi bir oyun olduğunu söyledi. Ayrıca, belediye başkanlarının her türlü denetim ve müfettiş tarafından kontrol edildiği için, onların her eyleminin denetlendiğini ve yapılan her ihale için soruşturma açıldığını belirtti.

Şirket ihaleleri ve yolsuzluk iddiaları

Özel'in dikkat çektiği bir diğer önemli nokta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ihaleye giren firmalarla ilgiliydi. İBB’ye ait bazı şirketlerin aldığı ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı iddiaları üzerine Özel, bu şirketlerin yöneticilerinin ve ihaleyi alan kişilerin tutuklandığını ancak bu kişilerin büyük bir kısmının suçsuz olduğunu belirtti. Bazı kişilerin yalnızca reklam şirketlerinde yönetim kurulu üyesi oldukları için suçlandıklarını ve bu kişilerin bazı suçlarla ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Ayrıca, ihale almış şirketlerin yöneticilerinin çoğunun aslında bu ihalelerle hiçbir ilgisi olmayan kişiler olduğunu vurguladı. Bu kişiler arasında üniversite öğrencileri ve basit bir şekilde şirket kurmuş olan kişiler bulunuyordu. Özel, böyle insanların suçlanmasının tamamen haksızlık olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, yolsuzlukla suçlanan bazı kişilere dair gizli tanık ifadelerinin ise gerçeklikten uzak olduğuna dikkat çekti. Gizli tanığın, “naylon fatura kesen” kişilerden bahsettiği iddiaları üzerine, Özel, somut kanıtların olmadığını ve bu tür ithamların sadece algı yaratma amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, bazı gazetelerin ve medya organlarının bu tür haberleri manipüle ederek gerçekleri çarpıttığını söyledi.

Özel, özellikle A Haber gibi medya organlarının Ekrem İmamoğlu'na yönelik algı operasyonları düzenlediğini ve bu operasyonların aslında siyasetin manipülasyonunun bir aracı olduğunu belirtti. Bu tür haberlerin, kamuoyunda yanlış bir izlenim oluşturmak için kasıtlı olarak yayıldığını ifade etti.

Serdar Haydanlı'nın serbest bırakılması ve İBB ilişkileri

Özel, Serdar Haydanlı adlı kişinin Ekrem İmamoğlu ile bağlantılı olduğu iddialarını da gündeme getirdi. Haydanlı’nın, İBB'deki algı operasyonlarıyla ilişkili olduğu öne sürülüyor. Ancak, Serdar Haydanlı’nın, gizli tanık ifadeleriyle suçlanmasına rağmen, sabah saatlerinde gözaltına alınıp serbest bırakıldığını belirten Özel, bunun oldukça ilginç bir durum olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, Haydanlı'nın ve diğer tutukluların serbest bırakılmalarının ardından, soruşturmanın ne denli şüpheli bir şekilde ilerlediğini ve kamuoyunun yanıltıldığını dile getirdi. İmamoğlu’na yönelik siyasi bir saldırı olarak gördüğü bu durumu eleştirdi.

Özgür Özel, son olarak, adaletin ve demokrasinin korunması gerektiğini vurguladı. Hukuki süreçlerin doğru şekilde işlemesi gerektiğini, ancak siyasetin müdahalesiyle bu süreçlerin manipüle edilmesinin tehlikeli olduğunu ifade etti. Özel, Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul halkının iradesinin, tüm bu baskılara ve saldırılara rağmen korunması gerektiğini belirterek, CHP'nin her zaman halkın yanında olacağını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ