Ege'nin mavi sularında MW Phokaia Yelken Şenliği heyecanı Ege'nin mavi sularında MW Phokaia Yelken Şenliği heyecanı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, Omya Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından düzenlenen “Dünya Temizlik Günü” etkinliğinde çevre bilinci vurgulandı. Etkinliğe Mopak Meslek Lisesi’nden öğrenciler ve Omya çalışanları katıldı.

Çevre temizliğine ve sürdürülebilir yaşama dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 40 Mopak Meslek Lisesi öğrencisi ve 30’a yakın Omya Madencilik personeli katıldı. Katılımcılar, çevreye olan duyarlılığı artırmak ve toplumda çevre bilincini pekiştirmek amacıyla bir araya geldi. Etkinliğin başında Dünya Temizlik Günü’nün önemi hakkında kısa bir bilgilendirme yapılarak çevre temizliğinin önemi vurgulandı.

Whatsapp Image 2024 09 26 At 10.50.49

Sigara izmaritleri ve plastik atıklar temizlendi 

Katılımcılar, çevre temizliği çalışmaları kapsamında bölgedeki çöpleri topladı. Çalışmalarda özellikle yerlerde biriken sigara izmaritleri, plastik şişeler, evsel atıklar ve diğer çevre kirliliğine neden olan unsurlar özenle temizlendi. Bu sayede, çevre kirliliğinin nasıl önlenebileceğine dair somut bir adım atılmış oldu.

Whatsapp Image 2024 09 26 At 10.50.42

Etkinlik öğle yemeği ile son buldu

Etkinliğin sonunda tüm katılımcılar, temiz bir çevre için verdikleri çabanın gururunu yaşarken hatıra fotoğrafları çektirdi. Günün anısına yapılan çekimlerin ardından katılımcılar için düzenlenen öğle yemeği ile program sona erdi.

Whatsapp Image 2024 09 26 At 10.50.42 (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ