Öğretmenlere yönelik disiplin hükümleri içeren taslak, önümüzdeki hafta Meclis’e sunulacak.

Sosyal medyada öğrenci görüntülerine ceza

Taslakta, öğrencilerin görüntülerini izinsiz çeken ve paylaşan öğretmenlere ceza verileceği belirtiliyor. Bu düzenleme, öğretmenlerin sosyal medya kullanımlarına sınırlamalar getiriyor ve öğrencilerin kişisel bilgilerinin korunmasını amaçlıyor. İlgili bölümde şu ifadeler yer alıyor: “Öğrencilerin kişisel ve özel hayatına ilişkin bilgileri, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatta belirlenmiş usuller dışında paylaşma fiilinde kınama cezası uygulanacaktır.” Bu cezalar, öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.

905 ton elmada tarım zehri tespit edildi, tarım müdürü uyardı 905 ton elmada tarım zehri tespit edildi, tarım müdürü uyardı

Argo konuşan öğretmenlere maaş kesme cezası

Taslakta, öğrencisine kötü örnek olabilecek davranışlarda bulunan öğretmenlere yönelik de disiplin hükümleri yer alıyor. Öğrencilerin yanında argo konuşan öğretmenlere, aylıktan kesme cezası uygulanabilecek. Bu düzenleme, eğitim ortamında uygun olmayan davranışları engellemeyi amaçlıyor.

Şiddet ve disiplin hükümleri

Taslakta ayrıca, öğretmenlere yönelik şiddet vakalarına karşı yaptırımların ve cezaların ağırlaştırıldığı öğrenildi. Bu düzenlemeler, öğretmenlerin görevlerini güvenli ve huzurlu bir ortamda yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Fenomen öğretmenlere özel düzenleme

Sosyal medya fenomeni öğretmenlerin sayısının hızla artmasıyla birlikte, bu alanda da düzenlemeler yapılması gerekliliği ortaya çıktı. Sabah Gazetesi’nin haberine göre, bu düzenlemeler sosyal medya kullanımında belirli sınırlar çiziyor ve öğrencilerin mahremiyetini korumayı önceliklendiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi