Karşılaşmanın ilk yarısının bitimine 4 dakika 59 saniye kala, Karşıyakalı Vitto Brown, smaca giderken Galatasaray'dan Yeboah'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Boynundan sakatlanan ABD'li forvet, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle boyunluk takılarak soyunma odasına götürüldü ve ardından hastaneye kaldırıldı.

Manchester United gözlemcileri Türkiye maçında! Manchester United gözlemcileri Türkiye maçında!

Maçın başında Galatasaray'ın üstünlüğü

Maçın başında Galatasaray, McCormack, Göksenin ve Yeboah'ın sayılarıyla pota altında üstünlük kurarak 8 sayılık fark elde etti. Karşıyaka ise Jaylon Brown'un liderliğinde toparlanarak farkı eritti ve ilk 10 dakika 19-20 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyot büyük çekişmeye sahne oldu ve üstünlük sürekli el değiştirdi. İlk yarı sonunda Galatasaray 43-46 öndeydi.

Nefes kesen anlar

İkinci yarıya hızlı başlayan Pınar Karşıyaka, McCollum ve Martin'in basketleriyle 62-54 öne geçti. Galatasaray ise Sadık Emir ve Göksenin'in üçlükleriyle farkı kapattı. Karşıyaka, McCollum'un son saniye üçlüğüyle üçüncü periyodu 69-62 önde tamamladı. Son periyodun başında, Galatasaray Buğrahan ve Prepelic'in üçlükleriyle dengeyi sağladı ve maç 82-82 eşitlikle uzatmaya gitti.

Son hücumu değerlendiremedi

Uzatma bölümünde, Karşıyaka'da Furkan 5 faulle oyun dışı kaldı ve sahada 3 yabancıyla kaldılar. Galatasaray, McCormack'ın pota altındaki üstünlüğüyle 5 sayı farkla öne geçti. Karşıyaka, McCollum ve Martin'in üçlükleriyle farkı 1 sayıya indirse de, Galatasaray McCormack'ın serbest atışlarıyla 95-96 öne geçti ve Pınar Karşıyaka'nın son hücumu değerlendirememesiyle maç bu skorla sona erdi.

Maç sonrası gergin anlar

Maç bitiminde saha kenarında sevinen Galatasaraylı basketbolcular, Karşıyaka taraftarı ve idari ekibiyle gerginlik yaşadı. Çekişmeli geçen maçın sonunda bu olay, taraftarlar arasında da tansiyonu yükseltti.

İkinci maç 17 Mayıs Cuma günü

Serinin ikinci maçı 17 Mayıs Cuma günü İstanbul'da oynanacak. Galatasaray ikinci maçı da kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak. Karşıyaka'nın galibiyeti durumunda ise tur atlayacak takımı 19 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak son maç belirleyecek.

Editör: Adnan Karabulut