Sultanhisar Atça Nysa Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Nazilli'ye yurt içi ve yurt dışından gelen Halk Oyunları Toplulukları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkulu gösterilerle kutladı. Nazilli Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriler, izleyicileri büyüledi.

Nazilli Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Necdet Pekel tarafından hazırlanan ve organize edilen gösterilere Nazilli Belediye Başkan Vekili Serkan Sevim, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, Sultanhisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Kırcalı ve Sultanhisar Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya da katıldı.

Yoğun bir halk katılımının olduğu meydanda, birbirinden güzel halk oyunları gösterileri sunan topluluklar, izleyicilere unutulmaz bir 19 Mayıs kutlaması yaşattı. Renkli kostümleri ve coşkulu oyunlarıyla dikkat çeken halk oyunları ekipleri, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Ege rüzgarları Marmaris'te esecek! Channel Regatta yat yarışları başlıyor Ege rüzgarları Marmaris'te esecek! Channel Regatta yat yarışları başlıyor

"Nazilli her anlamda kalkınmaya devam ediyor"

Nazilli Belediye Başkan Vekili Serkan Sevim, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın milli birlik ve beraberlik duygularının en yoğun hissedildiği günlerden biri olduğunu belirterek, bu özel günde halk oyunları gösterileriyle kutlama yapan topluluklara teşekkür etti. Sevim, Nazilli'nin her alanda gelişmeye ve kalkınmaya devam ettiğini, kültürel faaliyetlere de büyük önem verdiklerini vurguladı.

Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Necdet Pekel ise, Sultanhisar Atça Nysa Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen halk oyunları gösterilerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Pekel, bu tür etkinliklerin farklı kültürlerin tanıtımına ve halkın kaynaşmasına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Nazilli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, halk oyunları gösterileriyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kaynak: BÜLTEN