Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Müjdat Gezen’in hayatını konu alan “Bir Sevgi Belgeseli”ni Menteşe ve Marmaris’te sanatseverlerle buluşturdu. Yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun üstlendiği belgesel, 6 Ağustos Salı günü Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde ve 7 Ağustos Çarşamba günü Marmaris Armutalan Kültür Merkezi’nde gösterildi. Etkinliklere, Müjdat Gezen online ve telefon bağlantısıyla katıldı.

Muğla 19 Eylül su kesintisi | MUSKİ duyurdu Muğla 19 Eylül su kesintisi | MUSKİ duyurdu

Bir Sevgi Seli Muğla'da Sanatseverlerle Buluştu (2)

Sinemanın yıldızlarının gözünden Müjdat Gezen 

94 dakikalık belgesel, Müjdat Gezen’in ailesi, çocukluk arkadaşları ve pek çok ünlü ismin katkılarıyla hazırlandı. Türkan Şoray, Emel Sayın, Cem Yılmaz ve daha birçok sanatçı, Gezen’in hayatına dair anekdotlar ve düşüncelerini paylaştı. Arşiv görüntüleri ise Savaş Dinçel, Yıldız Kenter ve Aziz Nesin gibi isimleri içeriyor. İzleyiciler, belgeselde Gezen’in 34 yıl önce kurduğu MSM’nin etkileyici hikayesine tanıklık etti.

Bir Sevgi Seli Muğla'da Sanatseverlerle Buluştu (1)

Müjdat Gezen'e şükran

Yönetmen Gökmen Ulu, belgeselin amacını Müjdat Gezen’e olan şükranlarını ifade etmek olarak belirtti. Ulu, "Belgeselimiz, Müjdat Gezen’in karakteristik özelliklerini ve insani değerlerini ortaya koyuyor. İzleyiciler hem gülüp hem de hüzünlenirken, Gezen’in sıradışı güzellikteki insani değerleri karşısında şaşkınlık yaşıyor" dedi.

Muhabir: Halil Özcan