Muğla'nın önemli yatırımlarından biri olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, kütüphaneleriyle bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Burada, hem kitap okuyup ödünç alan vatandaşlar hem de öğrenciler sınavlarına hazırlık yapabiliyor.

A W289315 02

Binlerce kişi ziyaret etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile birlikte toplamda yaklaşık 37 bin yazılı esere ev sahipliği yapan merkez, dijital ortamda da okuyuculara bilgi sunuyor. Tüm vatandaşların yararlandığı kütüphanelerde kayıtlı üye sayısı 5,357'e ulaşırken, bugüne kadar 271 bin kişi bu kütüphaneleri ziyaret etti. Üyeler, toplam 88,558 kitabı ödünç alarak bilgiye ulaşma imkanına sahip oldu.

Ortaca’da çocuklara yeşil bir miras: Yeni park için imzalar atıldı Ortaca’da çocuklara yeşil bir miras: Yeni park için imzalar atıldı

A W289315 01

Buna ek olarak, Büyükşehir Belediyesi, Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi içinde "Şadan Gökovalı Kütüphanesi"ni de faaliyete geçirdi. Bu kütüphanede 6 bin adet kitap mevcut ve vatandaşlar kataloglama işlemleri tamamlanan eserleri ödünç alabiliyor.

Kaynak: İHA