Menteşe Belediyesi, Karabağlar Yaylası’nda yangın riskini azaltmak amacıyla elektrik tellerine temas eden ağaç dallarını buduyor. Bu çalışma, belediye ve elektrik dağıtım şirketinin ortak çabalarıyla yürütülüyor.

Muğla Karabağlar Yaylası’nda Çevre Düzenleme Çalışmaları

Asırlık ağaçlar koruma altında

Türkiye’nin inilen tek yaylası olan Karabağlar Yaylası’nda, doğal yapının korunması için çeşitli önlemler alınıyor. Menteşe Belediyesi, yaz aylarında artan yangın riskine karşı elektrik tellerine temas eden ağaç dallarını temizleyerek, elektrik kesintileri ve kısa devre nedeniyle çıkabilecek yangınları önlemeye çalışıyor. Bu kapsamda, belediye ekipleri hem rutin budama işlemlerini gerçekleştiriyor hem de düşerek vatandaşlar veya araçlar için tehlike oluşturabilecek ağaçları budayarak çevre güvenliğini sağlıyor.

Muğla'da devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti Muğla'da devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

Muğla Karabağlar Yaylası’nda Çevre Düzenleme Çalışmaları1

Kompost gübre üretimi

Ağaç budamasından elde edilen dallar, Menteşe Belediyesi’nin Ortaköy Mahallesi’ndeki bitki üretim tesisinde dal öğütme makineleriyle kompost gübre haline getiriliyor. Üretilen kompost gübreler, belediye tarafından yeşil alanlarda kullanılmak üzere değerlendiriliyor.

Editör: Hatice Köylü