Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından dokuz il için kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

MGM tarafından yayımlanan verilere göre Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden eğitim ve sağlıkta reform çağrısı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden eğitim ve sağlıkta reform çağrısı

Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasında fayda var.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Ege

Ege’de havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara

Mamara’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Akdeniz’de parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu

İç Anadolu’da hava parçalı bulutlu, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz

Batı Karadeniz, parçalı bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu, parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu, az bulutlu ve açık, batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi